OKA yönetim kurulu toplantısı Tokatta yapıldı

OKA yönetim kurulu toplantısı Tokatta yapıldı


TOKAT (A.A) - Orta Karadeniz Kalkınma Ajansının (OKA) mart ayı yönetim kurulu toplantısı Tokatta gerçekleştirildi.
     OKAda yapılan toplantının açılış konuşmasını yapan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, ev sahipliği dolayısıyla Tokat Valisi Mustafa Taşkesene teşekkür etti.
     OKA tarafından birçok kurumun ve sektörün desteklendiğini belirten Aksoy, Özellikle son Mali Destek Programı içerisinde dezavantajlı gruplara yönelik olarak çağrıya çıkılmıştı, bildiğiniz üzere. Dezavantajlı gruplar, engelli, yaşlı, kadın ve suça bulaşmış, suça sürüklenmiş veya suç mağduru olmuş çocukların ve gençlerin oluşturduğu grup. Bu grubun durumlarının daha iyi bir noktaya taşınması adına yürütülecek olan projelere destek vermek amaçlı ön görülen bir programdı ifadelerini kullandı.
     Proje başvurularının 4 Marta kadar alındığını anımsatan Aksoy, şunları kaydetti:
     Dezavantajlı Gruplara Yönelik Sosyal İçerme ve Mali Destek Programı için 4 ilden 78 proje başvuruda bulundu. Dezavantajlı Gruplara Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı için ise, 4 ilden 45 proje başvurusu gerçekleştirildi. Dezavantajlı Gruplara Yönelik Sosyal İçerme ve Mali Destek Programı için başvurusu yapılan 78 projenin 13ü Amasya, 19u Çorum, 22si Samsun ve 24ü ise Tokat iline ait. Dezavantajlı Gruplara Yönelik Sosyal İçerme ve Mali Destek Programında projelere 40 bin lira ile 200 bin lira arasında, Dezavantajlı Gruplara Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programında ise yüz bin lira ile 500 bin lira arasında. Projeler bağımsız uzmanlar tarafından değerlendirmeye alındığı takdirde, destek sağlanacak.
     Toplantıya Çorum Valisi Sabri Başköy, Amasya Valisi Abdil Celil Öz, OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Amasya İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Çıttır, Çorum İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Eker, Samsun İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Karakurt, Tokat İl Genel Başkanı Mehmet Elibol ve Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Arat katıldı.
    
     Muhabir: Zehra Aydın
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber OKA yönetim kurulu toplantısı Tokatta yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER