Okçuluk: 5. Avrupa Kulüpler Kupası

Okçuluk: 5. Avrupa Kulüpler Kupası -Fransada düzenlenen turnuvada, Türkiyeyi temsil eden İzmir Büyükşehir Belediyespor Klasik Yay Erkek Takımı birinci oldu


İZMİR (A.A) - Okçulukta, İzmir Büyükşehir Belediyespor Klasik Yay Erkek Takımı, Fransada düzenlenen 5. Avrupa Kulüpler Kupasında birinci oldu.
     Fransanın Compiegne kentinde yapılan organizasyonun sıralama atışlarında 2. sırada yer aldıktan sonra B Grubunda Lüksemburgdan Strassen, Belçikadan NVL ve Fransadan Vedene takımlarıyla mücadele eden İzmir Büyükşehir Belediyespor, grubu 6 puanla ilk sırada tamamladı.
     Yarı finalde Fransadan Compiegnei 213-212, finalde ise aynı ülkeden Rennesi 215-211 mağlup eden İzmir Büyükşehir Belediyespor, 21 takımın yer aldığı kupada birinciliğe uzanan ekip oldu.
     Yusuf Çorba, Yağız Yılmaz ve Sermet Çınardan oluşan İzmir Büyükşehir Belediyesporu, Fransız temsilcileri Rennes ve Saint Avertin takımları takip etti.
    
     -Bayanlar 9uncu oldu-
    
     İzmir Büyükşehir Belediyesi Klasik Yay Bayan Takımı ise 16 ekibin yer aldığı kupada C Grubunu 3. sırada tamamladıktan sonra Estonyadan Ilves ve Fransadan Compiegnei yenerek kendisine 9. sırada yer buldu. Bayanlarda, Fransadan Perpignan, Slovenyadan Ankaran ve yine Fransadan Issy Les Moulineaux ilk 3 sırayı elde etti.
     Türk takımında 2012 Londra Olimpiyat Oyunlarında yer alan Begül Löklüoğlunun yanı sıra Damla Ergin ve Aybüke Aktuna yarıştı.
    
     -Teknik direktör Cumhur Yavaş-
    
     İzmir Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Cumhur Yavaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa Kulüpler Okçuluk Kupasının 5. kez düzenlendiğini belirterek, Daha önce bayanlar takımımız üçüncülük elde etmişti. Erkekler takımı da üç defa 4. sırada kalmıştı. Ancak bu kez, ilk defa erkeklerde şampiyonluğa ulaştık. Sporcularımız çok güzel atışlar yaptı dedi.
    
     Muhabir: Ali Korkmaz / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber Okçuluk: 5. Avrupa Kulüpler Kupası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER