Öksüzkaya, ABDli senatör ve milletvekilleri ile

Öksüzkaya, ABDli senatör ve milletvekilleri ile görüştü


KAYSERİ (A.A) - AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, TBMMde ABDnin Washington eyaleti senatör ve milletvekillerini kabul etti.
     Öksüzkaya, Washington eyaletinden hakim, senatör ve milletvekilleri ile eşlerinden oluşan 8 kişilik bir heyet ile öğle yemeğinde bir araya geldi.
     TBMM çalışmaları ve AK Partinin iktidarda olduğu 10 yıllık süreçteki icraatları değerlendiren Öksüzkaya, şunları kaydetti:
     Türkiye, AK Parti hükümeti döneminde sağlıkta, eğitimde, ekonomide ve dış politikada çok önemli adımlar attı. Türkiyenin ihtiyacı olan hemen her alanda önemli reformlara imza attı. Dünya ve Avrupada pek çok ülke ekonomik krizden dolayı sıkıntı yaşarken, bizim ekonomik verilerimiz şu anda birçok AB ülkesinden iyi durumdadır. Özellikle ABD ile stratejik işbirliği çerçevesinde dostluklarımız gelişmektedir, birlikte pek çok başarılı işler yapılmaktadır. Bu ziyaretler ise iki ülke arasında çok önemli dostluk köprüleri kurmaktadır. ABD ile Türkiye her geçen gün daha da çok ticari ve sosyal faaliyetlerde bulunmaktadır. Bu da karşılıklı dostlukları pekiştirmektedir. ABD seyahatlerimizde bizzat gördük ki, bu ülkede bulunan gönüllü Türk kuruluşları çok önemli görevler yapmaktadır ve yapılan bu çalışmalar ileride çok daha iyi anlaşılacaktır.
     Senatör ve milletvekilleri ise Türkiyeye gelmekten çok mutlu olduklarını ve gördükleri misafirperverlikten çok etkilendiklerini belirterek, Amerikaya gidince herkese Türkiyede gördüklerini ve yaşadıklarını anlatacaklarını ifade ettiler.
    
     Muhabir: Musa Özyürek
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Öksüzkaya, ABDli senatör ve milletvekilleri ile Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER