Oktoberfest Bira Festivaline protesto

Oktoberfest Bira Festivaline protesto -Antalya bir grup vatandaş festivali portakal suyu dağıtarak protesto etti


ANTALYA (A.A) - Antalyada bu yıl 4üncüsü düzenlenecek Oktoberfest Bira Festivalini bir grup vatandaş portakal suyu dağıtarak protesto etti.
     Üzerinde Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydının fotoğrafı ile çeşitli sloganların yazılı olduğu pankart ve dövizleri taşıyan bir grup, yarın başlayacak ve 23 Eylüle kadar devam edecek festivali protesto etmek amacıyla kent merkezindeki Kapalı yolda toplandı. Sloganlar atan grup, art arda şehit verilen bir zamanda bu festivalin düzenlenmemesi gerektiğini savundu.
     Grup adına açıklama yapan Kutup Yıldızı Gençlik Derneği Başkanı Melikşah Tuğ, bu yıl 4üncüsü düzenlenecek festivalin geçmişte ölümlerin ve rezilliklerin yaşandığı bira festivali olarak anıldığını söyledi.
     Sivil toplum kuruluşlarının tepkileri üzerine Antalya Büyükşehir Belediyesinin festivalin iptalinin istedik ama organizatör firmaya kabul ettiremedik yönünde açıklama yaptığını bildiren Tuğ, O halde buyurun Antalya halkına Oktoberfeste olan sponsorluğunuzdan ve her türlü desteğinizden çekildiğinizi açıklayın dedi.
     Tuğ, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Her şeyden önce Oktoberfest projesi büyükşehir belediyesine aittir ve bu tip organizasyonları belediye himayesi ve sponsorluğu olmadan gerçekleştirmek oldukça güçtür. Biz çok iyi biliyoruz ki geçtiğimiz yıllarda Oktoberfestte ölüm vakası yaşandığı için belediye gelebilecek tepkilerden çekinmekte ve Antalyaya sponsorluk oyunu oynamaktadır
     Tuğ, festivalinin sözde Antalyaya gelen Alman turistler için gerçekleştirildiğini ifade ederek, katılanların büyük çoğunluğunun kentin gençleri olduğunu belirtti.
     Açıklamanın ardından grup, vatandaşlara portakal suyu dağıttı. Eyleme, 30a yakın sivil toplum örgütü destek verdi.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Oktoberfest Bira Festivaline protesto Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER