Okul kıyafeti üreticilerinden protesto

Okul kıyafeti üreticilerinden protesto -Eskişehirde, 16 firma okullara kıyafet serbestliği getirilmesini protesto için iş yerlerinin vitrinlerine okul kıyafetinin yararlarını anlatan broşürler yapıştırdı -Eskişehir Okul Kıyafeti İm


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehirde, 16 firma okullarda kıyafet serbestliği getirilmesini protesto için iş yerlerinin vitrinlerine okul kıyafetinin yararlarını anlatan broşürler yapıştırdı.
     Eskişehir Okul Kıyafeti İmalatı ve Satıcıları Derneği Başkan Yardımcısı Mustafa Erçin, yaptığı açıklamada, 2008den okul kıyafetleriyle ilgili çalışmalar yürüttüklerini ve Eskişehirde 100ün üzerinde bir model oluşturduklarını kaydetti.
     Yaptıkları projeyle her okulun kendine ait kolej kıyafet oluşturduğunu ifade eden Erçin, şöyle konuştu:
     Okul parkende sektörü, üretimleri ve stokları sürekli hale getirdi. Türkiyede 3 milyar liralık okul kıyafeti stoku var. Bu milli bir servet. Milli Eğitim Bakanlığı serbest kıyafeti yapılsın. Ancak, devlet okullarında serbest kıyafetin yüzde 60ı veli tercihine bırakılsın istedik. Okulundaki serbest kıyafet uygulamasına velilerin karar vermesi gerekiyor. Serbest kıyafet gerçek manada Türk ekonomisinin büyük bir kaybı olacak. Bir öğrenci 3 parça mal alıyor. Bunun 17 milyon öğrenciye yaydığınızda 50-51 milyon parça okul kıyafeti yapıyor. Yıl içinde iki kere alınan okul kıyafeti 100 milyon adede tekabül ediyor. Buradan 3 milyon kişi ekmek yiyor. 16 firma yönetmelik çıktığından beri toplantı halindeyiz. Hükümetimizle temas halindeyiz. Bir çıkış yolu arıyoruz. Pedagoglardan aldığımız bilgiler doğrultusunda velileri bilgilendiriyoruz.
    
     -3 milyon kişi işsiz kalacak-
    
     Erçin, okul kıyafeti stoklarının artık, Türkiyede parasal karşılığı kalmadığını anlatarak, şöyle devam etti:
     Bu firmalar hangi sektörde, kimlerle mücadele edecek- 3 milyon kişi işsiz kalacak. ABDde 22 eyalette üniforma var. İngilterede yılladır ayakkabı rengine kadar standart var. İsviçrede 16 bölgede öğrencilerin marka ve moda yarışına girmeleri ve derslerdeki başarısının azalmasından dolayı serbest kıyafetten vazgeçiliyor. Fransa artık, üniformaya geçmek istiyor. Rusyada tek tip kıyafet geçiyor. Hükümetimizden okul kıyafeti serbestliği için 3-5 pilot il seçmesini istiyoruz. Üniforma, çocuğun okula aidiyetini güçlendirir. Serbest kıyafet uygulaması ilkokul çağındaki çocuklar için adeta yıkım olacak. Bir derbi maçının ardından öğrenciler takımlarının formasıyla gelirse ne yapacaksınız- Çocuğun özgürlüğünü istiyorsanız o zaman gelin okullarda hamburger de satalım.
    
     Muhabir: Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Okul kıyafeti üreticilerinden protesto Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER