Okul müdürlerine 4+4+4 sistemi anlatılacak

Okul müdürlerine 4+4+4 sistemi anlatılacak -Diyarbakırda Eğitim Kurumları Yöneticiliği İnovasyon Programı kapsamında 200 okul müdürü 4+4+4 eğitim sistemi konusunda bilgilendirilecek


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakırda hayata geçirilecek program ile okul müdürlerine 4+4+4 sistemi anlatılacak.
     Dicle Üniversitesi, Gazikent Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Öğretmen Akademisi Vakfı ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülecek Eğitim Kurumları Yöneticiliği İnovasyon Programı kapsamında 200 okul müdürü 4+4+4 eğitim sistemi konusunda bilgilendirilecek.
     Milli Eğitim Şube Müdürü Hacı Nuri Bakır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitimdeki hızlı değişimlerde bir adım önde olmak için 16-17 Temmuzda 200 ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim okul müdürlerini kapsayan Eğitim Kurumları Yöneticiliği İnovasyon Programını hayata geçireceklerini söyledi.
     Müdürlerin program kapsamında hizmet içi eğitime alınacağını, programı Dicle Üniversitesi, Gazikent Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve Milli Eğitim Bakanlığı ile Öğretmenin Sınırı Yok projesini yürüten Öğretmen Akademisi Vakfı işbirliğiyle hayata geçireceklerini kaydeden Bakır, program kapsamında her 2 üniversite ve vakıftan 11 akademisyenin 2 günlük yoğun bir eğitimle müdürleri bilgilendireceğini bildirdi.
     Programda özelikle 4+4+4 eğitim sisteminin müdürlere anlatılacağını ifade eden Bakır, şöyle dedi:
     Bu çalışma Türkiyede ilk kez Diyarbakırda yapılacak. Programla 2012-2013 eğitim öğretim yılına başlayacak olan okul müdürlerinin, yeniliklere uyum sağlayabilmeleri, aynı zamanda gelişmelere hazır olmaları için eğitim verilmesi planlanıyor. Bu çalışmanın diğer diğer Milli Eğitim Müdürlüklerince de örnek olması bekleniyor. Akademik düzeyde hocaların eğitim vereceği program sonunda katılımcılara hizmet içi eğitim sertifikası verilecek. Milli eğitim Müdürlükleri ile üniversiteler arasında işbirliğine dayalı olarak yapılan bu eğitim çalışmalarının üniversitelerdeki akademik çalışmalarının okullara entegre olması açısından önem taşıyor. Program, Dicle Üniversitesinde uygulanacak.
     Bakır, program kapsamında müdürlerin 21. yüzyılda eğitime bakış, halkla ilişkiler ve iletişim becerileri, liderlik, eğitim liderliği okul yönetimi, okul kültürü, yöneticilik ve motivasyon, yöneticinin eğitim öğretimdeki rolü, okul yönetimi organizasyonu ve yönetim fonksiyonları, eğitim ve öğretimde etik, okul geliştirme süreci öğretmenlerin değerlendirilmesi, stres zaman yönetimi konularında eğitim alacaklarını bildirdi.
    
     Muhabir: Nurten Aslan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Okul müdürlerine 4+4+4 sistemi anlatılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER