Okul servislerine uyarı

Okul servislerine uyarı -Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, denetimlerin sıkı bir şekilde yapılacağını kaydederek, okul servis araçlarına, velilere ve öğrencilere uyarılarda bulundu


ANKARA (A.A) - Ankara Büyükşehir Belediyesi, başkentte hizmet verecek okul servis araçlarının denetimlerinin sıkı şekilde yapılacağını bildirdi.
     Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, 2012-2013 eğitim-öğretim dönemi öncesi özellikle okul servis araçlarına, velilere ve öğrencilere yönelik uyulması gereken kuralları yeniden hatırlattı.
     Öğrencilerin can ve mal güvenliğinin sağlanması için kurallara uyulması gerektiğini hatırlatan Daire Başkanı Mehmet Ercan, araç sahiplerinin, şoförlerin, öğrenci ve velilerin bu kurallara uymalarını istedi.
     Okulların açılmasıyla servis araçlarına yönelik denetimlerin sıkı şekilde yapılacağını bildiren Ercan, öğrencilerin can ve mal güvenliği için kurallara uyulup uyulmadığının da velilerce takibe alınmasının önemine vurgu yaptı.
     Servis araçlarında C plakası bulunmasının zorunlu olduğunu, sahte plaka ve korsan araç konusunda da dikkatli olunmasını isteyen Ercan, araçlarda çalışma ruhsatı, çalıştığı yer güzergahının mutlaka bulunması gerektiğini bildirdi.
     Ercan, servis araçlarında bulunması gereken özellikleri de şöyle sıraladı:
     Okul taşıtı olduğuna dair ruhsatında kaşe bulunmalı, aracın arkasında okul taşıtı yazısı olmalı, servis aracının arka kısmında kırmızı ışıklı dur levhası yer almalı ve öğrenci inip binerken levha ışığı yanmalı. Öğrencilerin kolayca yetişebileceği cam ve pencereler sabit olmalı, araç kapıları şoför tarafından kontrol edilecek şekilde otomatik olarak açılıp kapanmalı. Fiyat tarifeleri aracın görünür bir yerinde asılı olmalı, her öğrenci için emniyet kemeri bulundurulmalı ve takılması sağlanmalı. İlköğretim öğrencileri için rehber öğretmen olmalı ayrıca servis araçları sürekli temiz, bakımlı ve güvenli durumda bulundurulmalı, araçlar da 10 yaşın üzerinde olmamalı...
     Öğrenci ve velilere uyarılarda bulunan Zabıta Daire Başkanı Mehmet Ercan, Öğrenciler emniyet kemerlerini mutlaka bağlasınlar, ayakta yolculuk etmesinler, şoförün dikkatini dağıtacak şekilde hareketlerde bulunmasınlar ve servislere okul bahçesi içinde inip binsinler dedi.
     Ercan, konuyla ilgili şikayetlerin Alo 153 Mavi Masa hattına bildirilebileceğini de kaydetti.
    
     Muhabir: Barış Gündoğan
     Yayıncı: Eda Ay
<< Önceki Haber Okul servislerine uyarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER