Okula ses bombası ve molotofkokteyli atılması

Okula ses bombası ve molotofkokteyli atılması -Diyarbakırdaki sivil toplum örgütleri okula yönelik saldırıları kınadı -Mazlum Der Şube Başkanı Ülsen: Saldırıyı ve saldırıyı gerçekleştirenleri kınıyoruz -Eğitim Bir Sen Şube Ba


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakırda maskeli bir grubun, ses bombası ve molotofkokteyli atılması sonucu 2 öğretmen ve 1 öğrencinin yaralandığı Şehitlik Lisesine yapılan saldırıya büyük tepki geldi.
     Mazlum-Der Diyarbakır Şube Başkanı Cihan Ülsen, dün Şehitlik Lisesinde ses bombası ve molotofkokteyli atması sonucu 4 aylık hamile öğretmen Gülay Binay ve Yusuf Karataş ile 12. sınıf öğrencisi Necat Oruçun yaralandığını hatırlattı.
     Hiçbir gerekçenin eğitim ve öğretimin verildiği okullara yapılan saldırıyı meşrulaştıramayacağını bildiren Ülsen, şöyle konuştu:
     Saldırıyı ve saldırıyı gerçekleştirenleri kınıyoruz. Okullarda eğitim veren öğretmenler ve burada eğitim alan öğrencilerin hayatlarına kast etmeye teşebbüs etmek hiç bir ideolojik gerekçe ile açıklanamaz. Savaş hukukunda bile böylesi saldırıların meşru görülmediği ve görülemeyeceği herkesin malumudur. Kaldı ki yaşanan süreç boyunca hiçbir zaman okullar, öğretmen ve öğrenciler böylesi eylemlerin öznesi olmamışlardır. Gelinen süreçte okullara yapılan bu saldırıları, ileriye dönük barış umutlarını da tehlikeye düşürmektedir. Böylesi saldırılara şerh düşmeden karşı çıkmak insan hak ve hürriyetleri açısından son derece önemlidir. Öğrenci ve öğretmenlerin hedeflenmesinin insanlık vicdanında mahkum olacağını biliyor, saldırıları kınıyor ve saldırılara maruz kalan öğretmen ve öğrencilere acil şifalar diliyoruz.
    
     -Saldırılar kabul edilemez
    
     İnsan Hakları Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, eğitim kurumuna yönelik saldırının kim tarafından yapılırsa yapılsın kabul edilemez olduğunu belirterek, Eğitim engellenmemelidir. Şiddet içerikli hiç bir eylem tarzını kabul etmiyoruz. Tüm sorunlar demokratik yöntemlerle çözülmelidir. Şiddet yöntemiyle sorunlar çözülmez dedi.
    
     -Olay anlaşılır ve kabul edilir değildir
    
     Eğitim-Sen Şube Yönetim Kurulu Üyesi Hikmet Korkmaz, 2 öğretmen ve 1 öğrencinin yaralanmasıyla sonuçlanan Şehitlik Lisesine yapılan saldırıdan büyük üzüntü duyduklarını vurgulayarak, yaralıları hastanede ziyaret ettiklerini söyledi.
     Son dönemde Ortadoğuda sıkıntılı gelişmelerin yaşandığını ifade eden Korkmaz, Olay anlaşılır ve kabul edilir değildir. Hiç bir şiddet eylemi doğru değildir. Olaydan büyük üzüntü duyduk. Yaralı öğretmen ve öğrencilerimize acil şifalar diliyoruz diye konuştu.
    
     -İnsanlıktan nasibini almayan şahıslar okul ve insanı yakmaya çalışır
    
     Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Yunus Memiş de, bu zihniyetin yıllarca genç ve çocukları kendi çıkarları için kullandığını anımsatarak, bugün ise okulları yakarak, Kürtlerin cahilleşmesi için her türlü yolu denediğini belirtti.
     Okuyan insanların kendilerine rağbet etmeyeceklerini gördükleri için bu şekilde okullara, öğretmenlere ve öğrencilere saldırdıklarına dikkat çeken Memiş, şöyle konuştu:
     Öğrencilerin okulda olduğu bir saatte, okulu yakmaya çalışanları ve arkalarındaki güçleri şiddetle kınıyoruz. Artık bu olaylardan vazgeçmeleri gerekiyor. İnsanlıktan nasibini almayan şahıslar, okul ve insanı yakmaya çalışır. İnşallah bundan sonra böyle olaylar olmaz. Bu tür olayların yaşanmamasını diliyoruz. Hiç kimse öğretmen ve öğrencilerimize el uzatamaz, okullarımızı yakamaz.
    
     Muhabir: Özgür Ayaydın- İsmail Ersan- Nurten Aslan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Okula ses bombası ve molotofkokteyli atılması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER