Okullardaki süt dağıtımı

Okullardaki süt dağıtımı -Bitlis merkez ve Tatvan ile Ahlat ilçelerinde rahatsızlanan 44 öğrenci hastaneye kaldırıldı


BİTLİS (A.A) - Bitlis merkez ve Tatvan ile Ahlat ilçelerinde süt dağıtımının ardından rahatsızlanan 44 öğrenci hastaneye kaldırıldı.
     Hastanede öğrencileri ziyaret ederek sağlık durumlarıyla ilgili bilgi alan İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sabah il merkezindeki okullarda süt dağıttıklarını ancak süte karşı hassasiyeti olan bazı öğrencilerin şişkinlik, mide bulantısı ve baş dönmesi şikayetiyle hastaneye kaldırıldığını söyledi.
     Fatih ve Polis Amca ilköğretim okullarındaki 18 öğrencinin Bitlis Devlet Hastanesine kaldırıldığını ifade eden Korkmaz, şöyle konuştu:
     Bu sabah bir okulumuzda süt dağıtım programına katıldık. Gazeteciler de zehirlenme yönünde sorular sordu. Bu zehirlenme değil, sütte karşı alerjisi olanlardır. Buna zehirlenme denilmesi için laboratuvar sonucu çıkması gerekiyor. Bu konuda laboratuvar sonucu yok. İl genelinde süt dağıttık. Polis Amca İlköğretim Okulundan 13, Fatih İlköğretim Okulundan 5 öğrencinin rahatsızlığı var. Sağlık ekipleri bunlara müdahale ederek serum taktı. Zehirlenme olsa sütü içen herkesin hastanede olması gerekirdi ama dün Türkiyenin muhtelif yerlerinde böyle vakalar oldu. Bunlar da muhtemelen süte alerjisi olanlardır.
    
     -Kriz masası oluşturduk-
    
     Sütü dağıtmaya başladıkları andan itibaren il milli eğitim, gıda tarım ve hayvancılık, sağlık müdürlüklerinin personeliyle kriz masası oluşturduklarını belirten Korkmaz, en ufak bir vakaya anında müdahale edildiğini söyledi.
     Fatih ve Polis Amca ilköğretim okullarından süt numuneleri alınarak laboratuvara gönderildiğini ifade eden Korkmaz, şunları kaydetti:
     Laboratuvar sonucu gelmeyinceye kadar buna kesinlikle zehirlenme demiyoruz. Bazı öğrencilerde süte karşı hassasiyet var. Bu nedenle süt içen bazı kişilerde şişkinlik, mide bulantısı ve baş dönmesi gibi rahatsızlıklar baş gösteriyor. Ayrıca ailelerden gelen formlarda çocuklarının süte alerjisi olmadığı belirtildiği için bütün öğrencilere süt dağıtıyoruz. Süt dağıtımını laboratuvar sonucunun ardından değerlendireceğiz.
     Tatvan Milli Eğitim Müdürü Mahfuz Bayar da dağıtılan sütten dün 7, bugün ise 11 öğrencinin rahatsızlandığını belirtti.
     Bayar, zehirlenme vakasına rastlamadıklarını, öğrencilerin Tatvan Devlet Hastanesinde tedavi altına alındığını ifade etti.
     Ahlat ilçesinde Abdurrahman Gazi İlköğretim Okulunun 5. sınıfında eğitim gören 8 öğrencinin de rahatsızlandığı ve Ahlat Devlet Hastanesinde tedavi altına alındığı bildirildi.
     (EKİP-BRN-HAN)
<< Önceki Haber Okullardaki süt dağıtımı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER