Okullardaki süt dağıtımı

Okullardaki süt dağıtımı -Boluda Okul Sütü Akıl Küpü projesi kapsamında dağıtılan sütten zehirlendikleri şüphesiyle son 3 gün içerisinde 32 ilkokul öğrencisi tedavi altına alındı


BOLU (A.A) - Boluda, Okul Sütü Akıl Küpü projesi kapsamında dağıtılan sütten zehirlendikleri şüphesiyle son 3 gün içerisinde 32 ilkokul öğrencisi hastanede tedavi altına alındı.
     Boluda 32 öğrencinin, dağıtılan sütleri içtikten sonra mide bulantısı ve karın ağrısı şikayeti üzerine durum sağlık ekiplerine bildirildi. Öğrenciler, okullara sevk edilen ambulanslarla Bolu ve Gerededeki hastanelere kaldırıldı. Zehirlenme şüphesiyle tedavi altına alınan öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğu, bazı öğrencilerin de ayakta tedavi edildiği belirtildi.
     Bolu Sağlık Müdürü Mahmut Arık AA muhabirine, Okul Sütü Akıl Küpü projesi kapsamında Boluda 2 Mayıs 2012 tarihinde ilköğretim 1. ve 5. sınıflarda bu uygulama başlatıldığını ifade etti. Arık, Son üç gün içinde sağlık kuruluşlarımızdan; Gerede Devlet Hastanesine 19, Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi aciline 13 olmak üzere toplam 32 öğrenci hafif bulantı ve hafif karın ağrısı şikayetleri ile başvurmuştur. Yapılan muayenelerde de kayda değer herhangi bir bulgu ve hastalığa rastlanılmamıştır dedi.
     Arık, Gerede de zehirlenme olayının yaşandığı okula bizzat giderek öğrencilerle görüştüğünü kaydederek, Öğrencilerde ciddi herhangi bir şikayete rastlanılmamıştır. Sınıf öğretmeninden alınan bilgiye göre öğrencilerde hafif bulantının başlaması nedeniyle tedbir amaçlı hastaneye gönderdiği öğrenilmiş olup, şu an itibari ile Bolu ilimizde süte bağlı zehirlenmeler ile ilgili endişe edilecek bir durum yoktur diye konuştu.
     (EG-ATA)
<< Önceki Haber Okullardaki süt dağıtımı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER