Olimpik Gün Koşusuna en fazla katılım

Olimpik Gün Koşusuna en fazla katılım Denizlide oldu


DENİZLİ (A.A) - Gençlik ve Spor Bakanlığının Uluslararası Olimpiyat Komitesinin (IOC) Türkiyede olimpiyat bilincinin geliştirilmesi amacıyla 10 Haziran tarihinde düzenlediği Olimpik Gün Koşusuna en çok katılımın Denizliden olduğu bildirildi.
     Denizli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Türkiyede 8i pilot, 81 ilde gerçekleştirilen Olimpik Gün Koşusunda Denizlinin 7 bin 100 kişi ile zirveye yerleştiği kaydedildi.
     Açıklamada, Uluslararası Olimpiyat Komitesine üye ülkelerin Olimpizm temalı etkinliklerle gerçekleştirdiği Olimpik Gün şenliklerine Konyada bin 200, İstanbulda bin 500, Eskişehirde bin 600, Rizede bin 900, Balıkesirde 3 bin 200 katılımcıyla gerçekleştiği ve Kocaelinin 6 bin 200 kişi ile Denizliden sonra en çok katılımcıya sahip ikinci il olduğu kaydedildi.
     Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener, bu projeyle halkın spor bilincinin geliştirilmesinin hedeflendiğini, Olimpik Güne katılımın Türkiyenin olimpiyatlara ev sahipliği yapma niyetine verdiği desteğin göstergesi olduğunu belirtti.
     Demokrasi Meydanında başlayan yaklaşık 3 kilometrelik koşu, Ziya Tıkıroğlu Açık Hava Tiyatrosu, Bursa Caddesi güzergahından sonra başladığı yerde sona ermişti.
    
     Muhabir: Fatma Karakış
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Olimpik Gün Koşusuna en fazla katılım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER