Ölümünün 33. yıl dönümünde ilk kez

Ölümünün 33. yıl dönümünde ilk kez anıldı -Türkiyenin Paris Turizm Müşavirliğini yürüttüğü sırada Ermeni terör örgütü ASALA tarafından şehit edilen Yılmaz Çolpan, ölümünün 33. yıl dönümünde Karsta ilk kez törenle anıldı


KARS (A.A) - Türkiyenin Paris Turizm Müşavirliğini yürüttüğü sırada Ermeni terör örgütü ASALA tarafından şehit edilen Yılmaz Çolpan, Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) tarafından ölümünün 33. yıl dönümünde Karsta ilk kez törenle anıldı.
     Dernek üyeleri ve Azerbaycandan gelen bir grup, Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına karanfil bırakarak, Cumhuriyet Meydanına kadar yürüdü.
     ASİMDER Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Gülbey, burada yaptığı konuşmada, diplomat Yılmaz Çolpanı ASALA tarafından şehit edilişinin 33. yıl dönümünde andıklarını belirterek, ASALAyı yaptığı eylemler dolayısıyla kınadıklarını söyledi.
     ASALAnın 1973 yılında Lübnanda kurulan ve Türk düşmanlığından beslenen bir terör örgütü olduğunu savunan Gülbey, ASALAnın kurulma amacı Türkiyeyi soykırım konusunu kabul ettirmek, toprakları almak ve tazminat hakkını savunmaktır. ASALAnın bu amacı Ermeni diasporasının amacı haline gelmiştir dedi.
     Gülbey, günümüzde ASALAnın yok olmadığını, zihniyetini hala devam ettirdiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:
     Bunlar Müslüman Türk halkını katletmek için çaba içine girmişler. Bu yakın zamanda hem Türk diplomatlarımızı hem de Azerbaycan devletinin diplomatlarını tehdit edercesine yeni ASALA ismiyle yeniden ortaya çıktılar ve Amerika Birleşik Devletlerinde yeni bir toplantı yaptılar. ASALA dünya çapında en fazla üyeye sahip ülkelerden biri. ASALAnın 1 milyon üyesi bulunuyor. ASALAnın bütün katilleri, ASALA içinde görev yapanların şu anda Ermenistanda askeri mezarlıkta anıtı bulunuyor. Eğer bunlar katilse, suikast yaparak diplomatlarımızı ve halkımızı katletmişse bunları millet kahraman olarak ilan edemez.
     Talatpaşa Komitesi Sözcüsü Cüneyt Akalın ise ASİMDERin büyük bir görevi yerine getirdiğini ifade ederek, komitenin asılsız Ermeni soykırımını iddialarıyla mücadele ettiğine değinerek, Lozanda hep birlikte Ermeni soykırımı uluslararası bir yalandır diye haykırdık. Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır dedi.
    
     Muhabir: Çağlar Sefertaş
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Ölümünün 33. yıl dönümünde ilk kez Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER