Ömerlideki çatışma

Ömerlideki çatışma -Çatışmada şehit olan Jandarma Astsubay İlker Düzovanın cenazesi, İskenderunda toprağa verildi


HATAY (A.A) - Mardinin Ömerli ilçesi kırsalında güvenlik güçleriyle terör örgütü üyeleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Astsubay İlker Düzovanın (32) cenazesi, memleketi Hatayın İskenderun ilçesinde toprağa verildi.
     Şehit Astsubay Düzovanın cenazesi, Modernevler Mahallesindeki baba evinde helallik alınmasının ardından Kaptan Mehmet Paşa Camisine getirildi.
     Burada düzenlenen törende, şehidin ailesi ve yakınları, Türk Bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü.
     İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlunun kıldırdığı cenaze namazının ardından, şehidin naaşı askerlerin omzunda askeri top aracına konuldu.
     Şehit cenazesini taşıyan top arabasıyla birlikte çok sayıda vatandaşın katılımıyla oluşturulan kortej, bir süre Şehit Pamir Caddesinde yürüdü. Daha sonra ambulansa alınan şehit cenazesi, İskenderun Asri Mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.
     Yürüyüşe ellerinde bayraklarla katılan çok sayıda vatandaş, terör örgütü aleyhine slogan attı.
     Törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra, AK Parti Hatay Milletvekilleri Adem Yeşildağ ve Mehmet Öntürk, Hatay Vali Vekili Kadim Doğan, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Atınç, Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Başoğlu, İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, askeri ve sivil yetkililer ile vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Abdulgafur Kılıç - Ömer Soylu
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Ömerlideki çatışma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER