OMÜde 1.Karadeniz Acil Günleri

OMÜde 1.Karadeniz Acil Günleri


SAMSUN (A.A) - Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi Çocuk Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanlığı ve Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanlığınca düzenlenen, 1. Karadeniz Acil Günleri sempozyumu başladı.
     OMÜ Tıp Fakültesi Mavi Salonda başlayan sempozyumun açılışında konuşan Çocuk Acil Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ahmet Güzel, solunum sıkıntısı nedeniyle hastaneye yapılan başvuruların artması ve bölgesel farklılıkların olması gibi etkenlerden dolayı böyle bir sempozyum düzenlediklerini söyledi.
     Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayhan Dağdemir ise, solunum yolu acillerinin önemli bir sağlık sorunu olduğunu travma ve zehirlenmelerden sonra üçüncü sırada geldiğini belirtti.
     Dağdemir, iki gün sürecek sempozyum kapsamında solunum sıkıntılarına neden olan etkenler gibi konuların ele alınacağını söyledi.
     Sempozyuma, OMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Haydar Şahinoğlu, Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Yüksel, OMÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Haldun Ömer Tontuş, Başhekim Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk, Samsun Tabip Odası Başkanı Yrd.Doç.Dr. Mithat Günaydın, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Hasan Rıza Aydın, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Mehmet Kumcağız
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber OMÜde 1.Karadeniz Acil Günleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER