Önce hayata tutundu sonra anne oldu

Önce hayata tutundu sonra anne oldu -İzmirde annesinden alınan karaciğer dokusu nakliyle sağlığına kavuşan Seval Demirel, nakilden 2,5 yıl sonra bebeği Duruyu kucağına almanın sevincini yaşadı -Demirel: Bebeğimin özürlü doğma riski


İZMİR (A.A) - İzmirde 2010 yılında annesinden alınan karaciğer dokusunun nakliyle sağlığına kavuşan Seval Demirel, nakilden 2,5 yıl sonra bebeği Duruyu kucağına almanın sevincini yaşadı.
     İzmirde yaşayan Seval Demirele 2005 yılında başvurduğu hastanede Hepatit B ve Dye bağlı karaciğer sirozu teşhisi kondu. 2006da Hüseyin Demirelle evlenen Demirel, çocuk sahibi olma isteğiyle danıştığı doktorlardan dalağında siroza bağlı gelişen komplikasyonlar nedeniyle olumsuz yanıt aldı.
     Tedavisinin sürdüğü İzmir Kent Hastanesinde, karaciğer nakli yapılması kararlaştırılan Demirele 11 Ağustos 2010da, Doç. Dr. Murat Kılıç, Doç. Dr. Murat Zeytunlu, Prof. Dr. Mehmet Alper, Opr. Dr. Cahit Yılmaz, Opr. Dr. Zafer Öner ile Dr. Onur Duygudan oluşan ekip tarafından, annesi Dudu Bekenden (46) alınan karaciğer parçası nakledildi. Naklin ardından sağlığına kavuşan Demirel, 2 Ocak 2013de bebeği Duruyu dünyaya getirdi.
     Demirel, gazetecilere yaptığı açıklamada, doktorlarının çocuk sahibi olmasına müsaade etmediğini, her türlü riski göze alarak annelik duygusunu tatmak istediğini anlattı.
     Karaciğer nakli öncesinde hamilelik yaşadığını ancak rahatsızlığı nedeniyle gebeliğin sonlandırıldığını ifade eden Demirel, şöyle konuştu:
     Hamilelik için doktorlarımın rızasını alamadım. Karaciğer nakline karar verildi. Nakil olursam çocuk sahibi olabileceğimi söylediler. Karaciğerimin, 5-10 yıl daha idare edebileceğini söylediler ancak ben o kadar beklemek istemiyordum. Annem sayesinde nakil yapıldı ve hayata yeniden gelmiş gibi oldum, hastalıklar geride kaldı. Hamileliğimde sıkıntı olmadan atlattık. İlaçlardan dolayı bebeğimin özürlü doğma riski vardı, yeniden nakle ihtiyaç duyma durumum vardı. Hiçbiri olmadı. Şimdi sağlığım çok iyi. Annelik bambaşka, anlatılamaz. Bebeğimiz olmadan önce hayatımızda kocaman bir boşluk varmış farkında değilmişiz.
     Hüseyin Demirel de doktorların nakil sonrası hamilelik için 2 sene beklenmesi gerektiği uyarısında bulunduğunu belirterek, Bebeğin 2 yıl sonra olmasını istemişlerdi ama Duru biraz erken geldi. Sağlığı yerinde ve çok mutluyuz dedi.
    
     -Şans faktörü devreye girdi-
    
     Opr. Dr. Cahit Yılmaz da çocuk sahibi olma umuduyla hastaneye başvuran Demirele, karaciğer yetmezliği nedeniyle nakle ihtiyacı olduğunu ilettiklerini anlattı.
     Demirelin nakil sonrası çocuk sahibi olma ihtimali üzerine karaciğer naklini kabul ettiğini belirten Opr. Dr. Yılmaz, şunları kaydetti:
     Hastalar, nakil sonrası tamamen normal hayatına dönüyor ama gebeliği en az 2-2,5 yıl geçtikten sonra öneriyoruz. Gebelik karaciğerin yükünü artıran bir durum. Duru bebek hızlı geldi ve sürpriz oldu ama sonu güzel oldu. Sağlık durumları çok iyi, annenin nakil sonrası takipleri devam ediyor. Seval Demirelin vakasında şans faktörü devreye girdi. Erken olduğu için karaciğer yetmezliği gelişebilirdi ama öyle bir durum olmadı.
    
     Muhabir: Zeynep Hoşgörür / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Önce hayata tutundu sonra anne oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER