Onlar hem veli hem de öğrenci

Onlar hem veli hem de öğrenci -Çankırıda çocukluğunda okuma imkanı bulamayan 11 veli, çocuklarının gittiği ortaokulda açıktan okuma fırsatı çıkınca kaçırmadı -Aynı okulda hem öğrenci hem de veli olan 4 erkek 7 kadın öğrencinin h


ÇANKIRI (A.A) - Özgür Alantor - Çankırıda küçüklüklerinde okuma fırsatı bulamayan 11 veli, şimdi çocuklarının gittiği ortaokulda dışardan öğrenim görüyor.
     Çankırı Atatürk Ortaokulu Müdürü Nadir Kayaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Okulumuzda hem öğrencilerimize hem de velilerimize eğitim veren bir çalışma yürütüyoruz dedi.
     Öğrencilerinin velilerinin açık ortaokulda okumasının kendilerini mutlu ettiğini belirten Kayaş, Hem veli hem öğrenci olan 4 erkek 7 kadın öğrencimiz bulunmaktadır. Toplamda ise 61 kişi okulumuz aracılığıyla açık ortaokula devam ediyor. Asıl gayemiz okulumuzda yaklaşık 2,5 yıldır bu bölgedeki velilerimizin eğitimden pay almalarını sağlamaktır. Bu payı alırken de hem öğrenci pozisyonunda olmalarının hem de veli pozisyonunda olmalarını avantajlı bir duruma çevirmeye çalışıyoruz diye konuştu.
    
     -Öğrencilerimiz çok azimliler-
    
     Öğrenci velilerinin okumada azimli olduklarını aktaran Kayaş, Veli öğrencilerimiz hedeflerinin ortaokulundan sonra lise, liseden sonra üniversite, hatta bununla ilgili bölümleri bile belirlemiş durumdalar. Bunlar bizim için öğrencilerimize örnek teşkil ediyor ifadesini kullandı.
     Öğrencilerin anne ve babasının ders çalıştığını görünce kendisi de büyük bir mutlulukla ders çalıştığını aktaran Kayaş, Bunun tam tersi de oluyor. Bazen anneler de ingilizce ve matematik konusunda çocuklarından yardım istiyorlar. Bu da güzel bir etkileşim oluyor diye konuştu.
     Atatürk Ortaokulunda açıktan okuyan 1 öğrenciyi mezun ettiklerini kaydeden Kayaş, Bu mezunumuzun açık liseye devam ettiğini öğrendik. Bu da bizim için büyük bir mutluluk kaynağıdır. Onların çoğalması da bizim en büyük dileğimizdir dedi.
     Çankırıda insanların eğitim seviyesini yükseltmeye çalıştıklarını dile getiren Kayaş, İnsanların eğitim almalarını Çankırı için çok önemli olduğunu söyledi.
    
     -İçimde ukde olarak kalmıştı-
    
     Açık Ortaokulda okuyan Hatice Yılmaz ise çocuğuyla aynı okulda okumaktan mutluluk duyduğunu kaydederek, Çocukluğumdan beri okumayı çok istiyordum. İçimde ukde kalmıştı. Hala bu yaşıma rağmen aileme bu konuda çok kırgınım. Çokta okumak istemiştim diye konuştu.
     Çocuklarımı ihmal etmemek için bu zamana kadar bıraktım diyen Yılmaz, Ama ikisini bir arada götürebileceğimi gördüm. Onun için de okumaya başladım. İnşallah bunu devam ettirmeyi istiyorum ifadelerini kullandı.
     Oğluyla aynı okulda okuduğunu anlatan Yılmaz, O kadar zorluklarla çalışıyorum ki oğlumla geliyorum. Evime zaman ayırmaya çalışıyorum. Büyük oğlum, 8. sınıfa gidiyor. Onunla da vakit geçiremiyorum. Onlar da bundan şikayetçi. Ama iyi ki de başladım. Allah nasip ederse okulu bitirmeyi çok istiyorum şeklinde konuştu.
    
     -Oğlumla beraber ders çalışıyoruz-
    
     8. sınıfa giden oğlunun kendisine çok yardımcı olduğunu ifade eden Yılmaz, Oğlum bana şu şekilde çalışırsak daha iyi olur diyor. Hangi konudaysam ona söylüyorum. Beraber test çözüyoruz. Birbirimize yardımda bulunuyoruz. Hatta oğlum Anne gerçekten sen böyle devam edersen sen beni bile geçersin diye beni teşvik ediyor şeklinde konuştu.
     Okul idaresinin teşvikiyle okumaya başladığını dile getiren Yılmaz, Şu an 8. sınıftayım. 4 dersim kaldı. İlkinde 4 ders verdim. İkincisinde 10 ders verdim. Kalan 4 dersi de bitirirsem inşallah okulu bitirmiş olurum dedi.
    
     -Anne-kız ders çalışıyor-
    
     Ortaokul öğrencisi Rümeysa Yurdumkulu da annesinin ortaokul öğrencisi olduğunu belirterek, Bazı konularda bazen annem, benden yardım alıyor. Bazen de ben annemden yardım alıyorum. Beraber ders çalışıyoruz. Böylelikle konuları kolaylıkla öğrenebiliyoruz diye konuştu.
     Rümeysanın annesi Emine Yurdumkulu, Açıköğretim 8. sınıfta okuyorum. Kızım Rümeysa da 5. sınıfa gidiyor. İkimiz beraber derslerimizi çalışıyoruz. O bana yardım ediyor, ben ona yardım ediyorum. Birbirimize yardımcı oluyoruz. Kızım özellikle matematik derslerinde bana yardımcı oluyor diye konuştu.
     Kızıyla ders çalışmaktan çok zevk aldığını kaydeden anne Yurdumkulu, Kızımla ders çalışınca daha büyük zevk alıyorum. Onunla beraber daha çok ders çalışıyoruz ifadelerini kullandı.
    
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Onlar hem veli hem de öğrenci Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER