Opramoas Parkının yapımına başlandı

Opramoas Parkının yapımına başlandı -Kumluca Belediye Başkanı Çetinkaya: -50. Yıl Kültür Merkezinden sonra kent merkezine ikinci sembol tesis olacak Opramoas Parkının yapım çalışmalarına başladık


ANTALYA (A.A) - Kumluca Belediyesi tarafından Meydan Mahallesi içinden geçen Gavur Deresi kenarına yapılacak olan Opramoas Parkının inşasına başlanıldığı bildirildi.
     Kumluca Belediyesi tarafından, Meydan Mahallesi içinden geçen Gavur Deresinin kenarında 16 bin metrekare alana inşa edilecek olan Opramoas Parkının yapımına başlanıldı.
     Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, yaptığı açıklamada, Devlet Su İşleri tarafından derede yapılan beton duvar çalışmasının tamamlanmasıyla park yapım çalışmalarına başlanıldığını belirterek, parkın kent merkezinde örnek gösterilecek bir tesis olacağını söyledi.
     İlçeye sosyal donatı alanları kazandırmaya devam ettiklerini ifade eden Çetinkaya, ilçenin hem tarihi geçmişini hatırlatacak olması hem de sembol bir tesis olması dolayısıyla parkın adının Opramoas olmasını kararlaştırdıklarını kaydetti.
     Çetinkaya, şöyle devam etti:
     Kumlucada 50. Yıl Kültür Merkezinden sonra şehrin merkezinde ikinci büyük sembol tesisin yapım çalışmalarına başlattık. Kumluca kapalı halk pazarı güneyinde 50. Yıl Caddesi sınırındaki Gavur Deresini de konsepti içerisine alan Opramoas Parkı projesi 16 bin metrekare alana inşa edilecek. Projede çay bahçesi, amfi tiyatro, satranç meydanı, çocuk oyun alanları, fitnes alanları, yürüyüş ve gezinti yolları, günü birlik dinlenme alanları ve yeşil alanlarıyla sembol bir tesis olacak. Gavur Deresinde de su bisikleti ve kanoyla gezinti imkanı ise park konseptine ayrı bir renk katacak. İnşallah çalışmaları kısa zamanda tamamlayıp örnek tesisi halkımızın kullanımına açacağız.
     Çetinkaya, park çalışmalarının tamamının Kumluca Belediyesinin imkanlarıyla gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Opramoas Parkının yapımına başlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER