Orduda minik öğrencilere aşı yapıldı

Orduda minik öğrencilere aşı yapıldı


ORDU (A.A) - Ordu Halk Sağlığı ekiplerince il genelinde yaklaşık 9 bin ana sınıfı öğrencisine kızamık, kızamıkçık, kabakulak (KKK) aşısı yapılıyor
     Konuyla ilgili AA muhabirine açıklama yapan Ordu Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, aşı uygulamasının her yıl olduğu gibi bu yıl da rutin olarak devam ettiğini belirtti.
     Sağlık ekiplerinin okulları tek tek gezerek minik öğrencilere aşı yaptığını ifade eden Türkkan, şöyle devam etti:
     "Öğrencilerimizin daha sağlıklı olması ve mikroplardan korunmaları için her yıl aşı uygulaması yapılmaktadır. Bu yıl da tüm yurtta olduğu gibi Ordudaki öğrencilerimize yönelik Sağlık Bakanlığımız Türkiye Halk Sağlığı Kurumu ile beraber ve Milli Eğitim Bakanlığımızın da protokolü çerçevesinde ana sınıfında eğitim alan çocuklara 1 doz kızamık, kızamıkçık, kabakulak (KKK) yani karma aşı uygulaması başlamıştır. Ordu Halk Sağlığı ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde şu ana kadar birçok okulunuzda öğrenim gören öğrencilerimize bu aşılar yapılmış olup uygulama düzenli bir şekilde devam etmektedir."
    
     -"Aşı vücudu mikroba karşı dirençli, bağışık hale getirir"-
    
     Öte yandan Ordu Halk Sağlığı Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, aşının önemine değinildi.
     Dünya Sağlık Örgütü tarafından 22-27 Nisan tarihleri arasında 1. Dünya Aşı Haftası düzenlenmesine karar verildiği hatırlatılan açıklamada, şunlar ifade edildi:
     "Aşılar, mikropların hastalık yapıcı özelliklerinden arındırılmasıyla elde edilen ürünlerdir. Bu nedenle aşı, hastalık oluşturmadan vücudu mikroba karşı dirençli, bağışık hale getirir. Aşılar uygun aralıklarda tekrarlanırlar. Bu nedenle aşıların zamanında yapılması gerekmektedir. Bütün çocuklar doğar doğmaz aşılanmaya başlanmalıdır. Yetişkinlerde kendileri için uygun aşılaması şeması için hekime danışmalıdır. Aşılar aile sağlığı merkezlerinde ücretsiz olarak uygulanmaktadır."
    
     Muhabir: Hayati Akçay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Orduda minik öğrencilere aşı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER