Orduda sağanak

Orduda sağanak -ODÜ Rektörü Prof. Dr. Yarılgaç: Her şiddetli yağmur sonrası kampüsümüzün büyük bir bölümü su altında kalıyor


ORDU (A.A) - Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Her şiddetli yağmur sonrası kampüsümüzün büyük bir bölümü su altında kalıyor dedi.
     Yarılgaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Orduda devam eden sağanak yağış sonrası Cumhuriyet Mahallesinde bulunan ODÜ yerleşkesinin su altında kaldığına dikkati çekti.
     Bölgedeki dere yataklarının taşması sonucu suların ODÜ yerleşkesine zarar verdiğini belirten Yarılgaç, şunları kaydetti:
     Her şiddetli yağmur sonrası kampüsümüzün büyük bir bölümü su altında kalıyor. Bunu ilimizde birkaç gündür devam eden sağanak yağmur sonrası bir kez daha gördük ve yaşamış olduk. Bölgedeki dere yataklarının yeteri kadar ıslah edilmemesi nedeniyle kampüsümüzün büyük bir bölümünü su basıyor. Maalesef bu durumdan tüm üniversite ve öğrencilerimiz olumsuz etkileniyor. Yerleşke içerisinde bir yerden bir yere gitmek neredeyse imkansız hale geldi. Bu konuda yetkililere bir kez daha çağrıda bulunarak dere yataklarını temizlemelerini ve önlem almalarını bekliyoruz. Önümüz kış ve bu olumsuzlukları daha çok yaşamak istemiyoruz. Biz Ordu Üniversitesi olarak bu durum karşısında çok tedirgin oluyoruz. İnşallah kısa süre içerisinde devam eden çalışmalar hızlanır ve özellikle dere yatakları ıslah edilir.
     Yarılgaç, ODÜ yerleşkesinde devam eden inşaatların olduğunu ve yağmur sularının yerleşkedeki hayatı bu nedenle daha da olumsuz etkilediğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Hayati Akçay
     Yayıncı: Orhan Topal

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER