Ordudaki Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu

Ordudaki Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu -Ordu Belediyesince bu yıl ikincisi düzenlenen sempozyuma katılan sanatçılar, heykellerini tamamladı


ORDU (A.A) - Ordu Belediyesince bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Taş Heykel Sempozyumuna katılan sanatçılar heykellerini tamamladı.
     Bahçelievler Mahallesindeki Tayfun Gürsoy Parkında süren çalışmalar kapsamında sempozyumda görev alan 5i yabancı 8 sanatçı, hünerlerini sergileyerek tonlarca mermeri birer sanat eserine dönüştürmeyi başardı.
     Ordu Üniversitesi (ODÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Canan Zöngür, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 27 Ağustosta başlayan sempozyumda sona gelindiğini söyledi.
     İlk günden bu yana yoğun bir çalışma yürüttüklerini belirten Zöngür, Çalışmalarımız sonuç verdi. Birbirinden güzel heykeller ortaya çıktı dedi.
     Sanatçıların heykellerini tamamlayarak ülkelerine dönmeye başladığını ifade eden Zöngür, şunları kaydetti:
     Yaklaşık 20 günden bu yana 5i yabancı 8 sanatçı arkadaşımızla birlikte en güzel eserleri ortaya çıkarmak için çalıştık. Orduyu sanatsal olarak zenginleştirecek eserler belirlendi. Heykeller arasında anahtar, kapı, amazon kadınları, balıkçıları bekleyen aileleri gibi önemli eserler yer alıyor. Burada insan figürlerinin ağırlıklı olarak ön planda olduğunu görüyoruz. Her eser mutlaka bir şeyi anlatıyor ve temsil ediyor. Açıkçası kısa zaman içerisinde çok iyi işler ortaya koyduk. Birbirinden güzel heykeller ortaya çıktı. Şimdiden bu heykeller Ordululara hayırlı olsun.
     Zöngür, Uluslararası Taş Heykel Sempozyumunun Pazartesi günü sona ereceğini, daha sonra heykellerin belirlenen yerlere monte edileceğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Hayati Akçay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Ordudaki Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER