Ordu Valisi Düzgün: Orduda geçtiğimiz yıl

Ordu Valisi Düzgün: Orduda geçtiğimiz yıl 2, bu yıl ise 5 derneğimiz hibe almaya hak kazandı


ORDU (A.A) - Ordu Valisi Orhan Düzgün, Orduda geçtiğimiz yıl 2, bu yıl ise 5 derneğimiz hibe almaya hak kazandı dedi.
     Orduda İçişleri Bakanlığı bütçesinden proje karşılığı derneklere yardım yapılmasına ilişkin düzenlenen bilgilendirme toplantısı, Vali Düzgün başkanlığında yapıldı.
     İl Genel Meclisi salonunda yapılan toplantıda konuşan Vali Düzgün, 2012 yılında Ordudan 24 derneğin hibe alabilmek için İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığına başvuruda bulunduğunu söyledi.
     24 dernekten 5 derneğin projelerinin kabul görerek hibe almaya hak kazandıklarını ifade eden Vali Düzgün, şöyle konuştu:
     Bilindiği gibi 2010 yılından itibaren İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından proje karşılığı derneklerimize hibe veriliyor. Bu kapsamda ilk olarak geçtiğimiz yıl Orduda 2 derneğimiz hibe almaya hak kazanmışlardı. Bu yıl ise başvuru yapan dernek sayımızda önemli bir artış söz konusu. 24 derneğimiz başvuruda bulunmuş, bunlardan 5i hibe almaya hak kazanmışlardı. Ancak biz ilerleyen yıllarda daha fazla derneğimizin başvuruda bulunmasını bekliyoruz. Ama geçtiğimiz yıllara oranla 5 derneğimizin hibe almaya hak kazanmaları da bizler adına sevindirici. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.
     Orduda başvuru yapan derneklerden Görme Engelliler Spor Kulübü Gençler Görme Engelli Sporlarını Tanıyor projesiyle 22 bin, Ordu İş Adamları Derneği Nitelikli Eleman, Nitelikli Ordu projesiyle 55 bin, Fatsa Damla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Karçiçeği Anne projesi ile 50 bin, Ordu Zihinsel Engelliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Elimiz Elinizde projesiyle 50 bin, Ordu Gönüllü Eğitimciler Derneği de Meslek Öğreniyorum, Geleceğimi Kazanıyorum projesiyle 50 bin lira hibe almaya hak kazandı.
    
     Muhabir: Gökhan Gücüklüoğlu
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Ordu Valisi Düzgün: Orduda geçtiğimiz yıl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER