Ordu Valisi Düzgün:

Ordu Valisi Düzgün: - DOKAnın 2012 yılı teknik destek programı kapsamında 4 proje kabul edildi


ORDU (A.A) - Ordu Valisi Orhan Düzgün, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansının (DOKA) 2012 yılı Teknik Destek Programı kapsamında yapılan başvurularda 4 projenin kabul edildiğini belirtti.
     Vali Düzgün yaptığı yazılı açıklamada, DOKAnın teknik destek faaliyetleri için 2012 yılında ajans bütçesinden 500 bin lira kaynak ayrıldığını ifade etti.
     Programı kapsamında kabul edilen 21 projeden 4 tanesinin Orduya ait olduğunu belirten Düzgün, şunları kaydetti:
     Kabul edilen projelerden İl Milli Eğitim Müdürlüğünün başvuru sahibi olduğu Ordunun tarihi bölgelerinin su altı fotoğraflarının çekilmesi çalışmalarının artırılması için Dalgıçlık Eğitimi başlıklı proje kapsamında su altına ve fotoğrafa ilgisi olan 20 kişiye yıldız dalış eğitimi ile su altı fotoğrafılığı çekim teknikleri konusunda bilgilendirilmesi amaçlanmaktadır. Ordu İnşaat Mühendisleri Odasının İnşaat Mühendisleri STA4CAD projesinde, alanda faaliyet gösteren 40 inşaat mühendisine, bilgisayar destekli statik programı olan STA4CAD programının eğitimi verilecek. Ordu Ticaret ve Sanayi Odasınca Küme Küme Büyüme adlı projesi ile bölgedeki tüm ilgili kurum ve kuruluşlarda kümelenme konusunda kapasite oluşturarak bölgesel kalkınmanın sağlanması, bölgede kümelenmeye uygun sektörlerin envanterinin belirlenmesi hedeflenecek. Aybastı Süt Üreticileri Birliğine ait Eğitimli Çiftçiler, Mutlu İnekler projesiyle ise süt sığırcılığının geliştirilmesi ön görülmüştür
     Vali Düzgün 4 proje için DOKAdan 60 bin lira hibe desteği alınacağını da kaydetti.
    
     Muhabir: Gökhan Gücüklüoğlu
     Yayıncı: Mehmet Kumcağız
<< Önceki Haber Ordu Valisi Düzgün: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER