Ordu Ziraat Odası Başkanı Cörüt:

Ordu Ziraat Odası Başkanı Cörüt: -Yeni fındık hasadı sezonu öncesi fiyat belirleme çalışmaları kapsamında üreticilerimizle mahalle toplantıları yapacağız, fındıkla alakalı her kesimden insanların bulunduğu ortak bir komisyon oluşturm


ORDU (A.A) - Ordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, Yeni fındık hasadı sezonu öncesi fiyat belirleme çalışmaları kapsamında üreticilerimizle mahalle toplantıları yapacağız, daha sonra içinde fındıkla alakalı her kesimden insanların bulunduğu ortak bir komisyon oluşturmayı düşünüyoruz dedi.
     Cörüt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fındık fiyatlarının artık devlet tarafından belirlenmediğini hatırlatarak, istikrarlı çalışma yürütülmesi gerektiğini söyledi.
     Serbest piyasada belirlenen fiyatların üreticileri memnun edecek seviyelerde oluşması için gayret göstereceklerini ifade eden Cörüt, Bizim fiyat belirleme gibi bir lüksümüz yok. Ben üreticilerimiz adına en yüksek fiyat neyse onu isterim. Ancak sadece üreticiler değil, fındıkla alakalı herkes bir araya gelerek fiyatı öyle belirlemek lazım. Bizde yeni fındık hasadı sezonu öncesi fiyat belirleme çalışmaları kapsamında önce üreticilerimizle mahalle toplantıları yapacağız. Daha sonra içinde fındıkla alakalı her kesimden insanların bulunduğu ortak bir komisyon oluşturmayı düşünüyoruz. Bu komisyon çatısı altında çalışacağız diye konuştu.
     Cörüt, doğrudan gelir desteği uygulamasından yararlanmak için 110 bin fındık üreticinin başvuru yaptığını da vurgulayarak, Çiftçilerimiz gerekli evrakları tamamlayarak başvurularını yaptılar. 240 bin lira ilerleyen günlerde Ordu ekonomisine girmiş olacak. Ödemelerin Mayıs veya Ağustos ayında yapılması yönünde talepler var. Gerekli kurumlar değerlendiriyor dedi.
    
     Muhabir: Gökhan Gücüklüoğlu
     Yayıncı: Mehmet Kumcağız
<< Önceki Haber Ordu Ziraat Odası Başkanı Cörüt: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER