Orduspor, Kardemir Karabükspor maçı hazırlıklarına başladı

Orduspor, Kardemir Karabükspor maçı hazırlıklarına başladı -Kulüp Başkanı Türkmen: Öz kaynaklarına dönen, kaynaklarını iyi yöneten, Süper Ligde kalıcı, Avrupa hedefine ulaşmak isteyen ve ulaşacak olan, Süper Ligde şampiyon olacak


ORDU (A.A) - Orduspor, Spor Toto Kupası (A) Grubunda Cuma günü deplasmanda oynayacağı Kardemir Karabükspor maçının hazırlıklarına başladı.
     19 Eylül Stadında, teknik direktör Hector Cuper yönetiminde gerçekleştirilen antrenmana, izinli olan Yalçın Ayhan ile sakatlığı bulunan Sedat Bayrak, Selçuk Şahin, Jean Jacques Gosso ve Onur Bilgin katılmadı. Miguel Garcia ise takımdan ayrı çalıştı.
     Mor-beyazlı ekip, koşuyla başladığı antrenmanı, kondisyon çalışması ile sürdürdü. Daha sonra oyuncular, 5e 2 pas çalışması gerçekleştirdi.
     Antrenman öncesi basın mensuplarına açıklama yapan teknik direktör Cuper, rakipleri karşısında kadroda daha az yer alan futbolcuları oynatacağını söyledi.
     Kardemir Karabükspor maçında hangi sonuç alınırsa alınsın Ordusporun finale adını yazdırdığını anımsatan Cuper, Bu maçta, nispeten diğer oyunculara göre daha az süre forma giymiş futbolcuları denemek istiyorum. Bu oyunculara şans vermek istiyorum. Onlar da kendilerini gösterecek dedi.
     Cuper, Orduspor taraftarının desteğinden memnun olduğunu belirterek, Her zaman bizi desteklemeye geldiler. Hem lig maçları hem de Spor Toto Kupası maçları... Taraftarın katılımından ve desteklerinden dolayı mutluyum diye konuştu.
     Antrenmanı izleyen kulüp başkanı Nedim Türkmen de gazetecilerin sorularını yanıtladı.
     Spor Toto Kupası maçlarının hem gelecek yılın takımıyla ilgili teknik direktör Cuperin düşüncelerini uygulaması açısından hem de gidecek ya da kalacak oyuncuların belirlenmesi açısından bir sınav olduğunu vurgulayan Türkmen, Spor Toto Kupası maçlarında galip gelerek 5te 5 yaptık. Kardemir Karabükspor maçı öncesinde liderliği garantiledik dedi.
    
     -Asıl sorunumuz stadyum-
    
     19 Eylül Stadının yenileneceğini ifade eden Türkmen, şöyle konuştu:
     Önce zemin yenilenecek. Yerden ısıtma sisteminin yapılmasını istiyoruz. Aslında asıl sorunumuz stadyum. Her yıl bin gencimizi stada çekeceğimizi söylüyoruz ama stat almayacak gibi gözüküyor. Bundan dolayı 19 Eylül Stadını mevcut yerinde 22 bine çıkartma konusunda proje hazırlatıyoruz. Bu da yapılabilir gibi gözüküyor. Orduya ve Süper Lige yakışır bir stat görünümünü oluşturmak istiyoruz. Şehrin dışında da bir stat düşünülebilir ama şehir içinde insanların yürüyerek stada maç izlemeye gitmelerinin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bundan sonraki süreçte hedefimiz seyirci kapasitesini 22 bin veya 25 bine çıkarmak.
     Akademi liglerinde oynamak istediklerini belirten Türkmen, Altyapıya ağırlık vermek istiyoruz. Önümüzdeki 10 yıl içerisinde Orduspor, futbolcu fabrikası haline dönüşmek zorunda. Milli takımlara oyuncu vermek zorundayız. Öz kaynaklarına dönen, kaynaklarını iyi yöneten, Süper Ligde kalıcı, Avrupa hedefine ulaşmak isteyen ve ulaşacak olan, Süper Ligde şampiyon olacak bir takım dizayn etmeye çalışıyoruz diye konuştu.
    
     -Transfer çalışmaları-
    
     Türkmen, teknik direktör Hector Cuperin gelecek sezon takımla devam edeceğini, takımın yüzde 80inin de korunacağını anlatarak, şunları kaydetti:
     Manisapordan Nizamettin Çalışkanı transfer ettik. Başkan yardımcımız Almanyada. Almanyadan iki Türk oyuncu alacağız. La Ligadan 4 oyuncu alıyoruz. Bunlar stoper, sağ açık, sol açık ve forvet. Yine Türk oyuncular bakıyoruz ama bu oyuncuların çoğu yurt dışında bulunan futbolcular. Çalışmalarımız son sürat devam ediyor. 26-28 Haziranda yeni sezon için takımımız Orduda toplandığında 26 oyuncu ile hazır olacak. Sonrasında da transfer yapmayacağız. Daha sonra da takımımız Avusturyaya kampa gidecek.
     Bir gazetecinin, Stancunun bonservisinin Galatasaraydan alınıp alınmadığına ilişkin sorusu üzerine Türkmen, Sezonun bitmesini istiyoruz. Galatasarayın Cumartesi günü önemli bir maçı var. Bundan dolayı bu konuyu konuşmak mümkün değil. Hocamız, Stancu için kalırsa iyi olur diyor yanıtını verdi.
     Nedim Türkmen, daha sonra beraberindeki yönetim kurulu üyeleriyle sırasıyla Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, Ordu Valisi Orhan Düzgün, İl Emniyet Müdürü Hakan Kırmacı, Garnizon Komutanı Jandarma Albay İsmail Güzey ile bazı kurum temsilcilerini makamlarında ziyaret etti.
     (EYP-HY-ORH)
<< Önceki Haber Orduspor, Kardemir Karabükspor maçı hazırlıklarına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER