Organ bekleyen arkadaşları için çağrıda bulundu

Organ bekleyen arkadaşları için çağrıda bulundu -Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinde 2 yıl boyunca yapay kalp cihazına bağlı yaşadıktan sonra genç bir kızın kalbiyle yeniden hayata tutunan 13 yaşındaki Barış Keklik, kendisi gibi organ


ANTALYA (A.A) - Hatice Özdemir - Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinde kalp yetmezliği nedeniyle 2 yıl boyunca makineye bağlı yaşayan ve trafik kazasında hayatını kaybeden 23 yaşındaki bir kızın kalbiyle yeniden hayata tutunan 13 yaşındaki Barış Keklik, insanların organ bağışına daha duyarlı davranmalarını istedi.
     Manisada 9 yaşındayken şiddetli karın ağrısı, kusma ve halsizlik şikayetiyle hastaneye başvuran ve kalp yetmezliği teşhisi konulan Keklik, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinde 2 yıl boyunca yapılacak kalp naklini bekledi. Ümitlerin tükendiği bir anda Adanada trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen bir kızın organlarının bağışlandığı, kalbinin de Keklike nakledileceği haberi geldi.
     Yaklaşık 1,5 yıl önce gerçekleştirilen ameliyatla genç kızın kalbi, 2 yıldır yapay kalp makinesine bağlı şekilde hayatını sürdüren Keklike nakledildi.
    
     -"Hastanedeki 2 yıl ömrümden 10 yılı götürdü"-
    
     Hayatının 2 yılını bir hastane odasında geçiren Keklik, AA muhabirine, o günleri hatırlamak bile istemediğini söyledi. Okuluna, arkadaşlarıyla oyun oynamaya ara verdiğini, sıkıcı günler geçirdiğini anlatan Keklik, "Hastanedeki 2 yıl ömrümden 10 yılı götürdü. Okulum, derslerim yarım kaldı. Ömrümde 2 yılı yaşayamadım. 23 yaşındaki ablanın kalbi bende hayat buldu" dedi.
     Antalyada düzenlenen 1. Uluslararası Organ Nakilli Çocuk Kampına katılan Keklik, 2 yıl boyunca oynayamadığı oyunları şimdi aynı kaderi paylaştığı arkadaşlarıyla oynuyor. Hayata yeniden tutunmanın sevincini yaşayan ve kendisine organ bağışında bulunan aileye minnettar olduğunu dile getiren Keklik, organ bekleyen arkadaşları için herkesi organ bağışında bulunmaya davet etti.
    
     -Organ bağışına duyarlılık çağrısı-
    
     Oğlunu kaybettiğini düşündüğü anda yeniden kazanan anne Kıymet Keklik ise 2 yıl boyunca oğluyla kendisinin de toplumdan kopuk bir hayat yaşadığını ifade etti.
     Oğlunu yeniden koşarken görmenin sevincini yaşadığını vurgulayan Keklik, "Umutlarımızı hiçbir zaman yitirmek istemedik ama makineye bağlı yaşadığı için artık oğlumu kaybetme endişesi vardı. Umutların tükendiği anda Adanadan nakil haberi geldi. Tabi ki hayatını kaybeden genç kız için üzüldük ama o hayatını kaybetmişti. Ailesi organlarını bağışlayarak çocuğumuza hayat verdi" diye konuştu.
     Oğlunun okuluna yeniden başladığını, sağlıklı bir şekilde hayatını sürdürdüğünü belirten Keklik, herkesi organ bağışına duyarlı olmaya çağırdı. Birçok insanın organ beklerken hayatını kaybettiğine dikkati çeken Keklik, "Yapılan organ bağışıyla bir aile kurtuluyor. Bundan dolayı insanlara organlarını bağışlamaları için çağrıda bulunuyorum. Organlar yer altında çürümesin, başka insanlarda can bulsun" diye konuştu.
    
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Organ bekleyen arkadaşları için çağrıda bulundu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER