Organ ve Doku Bağış Haftası

Organ ve Doku Bağış Haftası -Muğlada Yerkesik Belediye Başkanı Demirci, bir muhtar ve 2 gazeteci organlarını bağışlama kararı aldı


MUĞLA (A.A) - Muğlada Yerkesik Belediye Başkanı Yusuf Demirci, bir muhtar ve 2 gazeteci organlarını bağışlama kararı aldı.
     İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, gazetecilere yaptığı açıklamada, 3-9 Kasım arasında Organ ve Doku Bağış Haftasının kutlandığını belirterek, tedavisi sadece organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalıkların dünyada olduğu gibi Türkiyede de önemli sağlık sorunlarından biri olduğunu söyledi.
     Türkiyede böbrek, karaciğer, kalp, akciğer, pankreas ve ince bağırsak nakli yapıldığını anlatan Tekin, Ayrıca doku olarak kalp kapağı, kemik, kemik iliği ve deri nakli yapılıyor. Organ bağışında bulunabilmek için organ bağışı kartının iki tanık huzurunda doldurup imzalaması yeterlidir dedi.
     İl Sağlık Müdür Yardımcısı Sumur Gazezoğlu ise Türkiyede son yıllarda organ nakli konusunda artış yaşandığına dikkati çekerek, Muğlanın ülke genelinde organ naklinde dördüncü sırada olduğunu kaydetti.
     Gazezoğlu, bir kadavranın en az 7 kişiye can verdiğini hatırlatarak, Muğlada bine yakın böbrek nakli bekleyen hasta olduğunu belirtti.
     Hafta nedeniyle Yerkesik Belediye Başkanı Yusuf Demirci, Yaraş köyü muhtarı Hasan Aydoğdu, yerel gazete muhabirleri Cem Durna ve Hasan Telli, organlarını bağışladı.
     İki tanık huzurunda Organ ve Doku Bağış Senedini imzalayarak organlarını bağışlayan Belediye Başkanı Yusuf Demirci, Muğlada organlarını bağışlayan ilk belediye başkanı olduğu için mutlu olduğunu ifade etti.
     Yerel yöneticilerin organ bağışı konusunda daha duyarlı olmaları gerektiğine işaret eden Demirci, Bugün hayatımın en anlamlı, en güzel kararını verdim. Bu kararımı hiç düşünmeden, tek bir sözle verdim. Halkın önünde olan insanların bu konularda biraz daha duyarlı olmaları için bir başlangıç yaptım. Çok mutluyum diye konuştu.
     Demirci, tek umudu organ nakli olan birçok hastanın organ beklediğini vurgulayarak, Toplumun huzurlu ve mutlu yaşamasına katkıda bulunmak için organlarımı bağışladım. Hepimizin bu konuda duyarlı olması lazım dedi.
     Belediye Başkanı Demirci ile gazeteciler Cem Durna ve Hasan Telliye organ bağış kartları, İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin tarafından verildi.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Organ ve Doku Bağış Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER