Organik hayvancılık yapan yetiştiricilere destek

Organik hayvancılık yapan yetiştiricilere destek


KARS (A.A) - Karsta organik hayvancılık yapan yetiştiricilerin destekleme kapsamına alındığı bildirildi.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, organik hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla organik hayvancılık yapan yetiştiricilerin destekleme kapsamına alındığı belirtildi.
     Hayvancılık desteklemeleri kapsamında değerlendirilebilmesi için işletmelerin yetiştirici veya üretici örgütlerinden birine üye olması gerektiği ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:
     Hayvanlarının kayıtlı ve kayıtlarının güncel olması, anaç sığırlarının suni tohumlama yaptırılmış olması ve 2012 yılı Hayvancılık Desteklemeleri Tebliğinde belirtilen diğer şartları taşıması gerekmektedir. Organik hayvancılık ilave desteklemesi kapsamında değerlendirilebilmesi için işletmelerimizin ayrıca yetkilendirilmiş kontrol ve sertifikasyon kuruluşlarına müracaat etmesi ve Organik Tarım Bilgi Sistemine (OTBİS) kayıt ettirilmesi ve izleme sürecine alınması gerekmektedir. İzleme süresince işletmede, hayvanların kesinlikle organik yemlerle beslenmesi, organik olmayan hiçbir ilaç ve aşının kullanılmaması gerekmektedir. Organik hayvancılık ilave desteklemeleri için OTBİSe kayıt yaptıran ve kayıtlarını güncelleten işletmeler il ve ilçe gıda, tarım ve hayvancılık müdürlüklerimize müracaat edeceklerdir.
    
     Muhabir: Ercüment Daşdelen / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Organik hayvancılık yapan yetiştiricilere destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER