Organik Ürün Ticareti Eğitiminde Kalite Güvence

Organik Ürün Ticareti Eğitiminde Kalite Güvence Sisteminin Uygulanması Projesi


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin (ÇOMÜ) ortağı olduğu Organik Ürün Ticareti Eğitiminde Kalite Güvence Sisteminin Uygulanması Projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.
     ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feyzi Uğur, Truva Otelinde düzenlenen toplantıda, projenin içinde Türkiyenin yanı sıra Yunanistan, Bulgaristan ve Romanyanın bulunduğunu söyledi.
     Projeyi yenilik transferi olarak nitelendiren Uğur, Malum AB, ülkeler arasındaki standardı sağlama, insanların kaliteli ürün tüketmesi, kaliteli ürünler arasında homojenliği sağlama, insanların tüketimlerini güvence altına alma anlamında projeleri destekliyor. Proje, bu anlamda oluşturuldu. Proje, Türkiyenin organik ürün ticareti konusundaki genel durumunun ortaya çıkarılması, Avrupada bu anlamda daha ileri olan ülkelerin ortaya koyduğu bir takım yeniliklerin kimi ülkelere transferi konularını içeriyor dedi.
     Uğur, tarım camiasının Çanakkalede önemli olduğunu ifade ederek, tarımın paydaşlarının uyumlu ve olumlu çalışmalarda bulunmaya gayret gösterdiğini sözlerine ekledi.
     Toplantıya, Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Kaya Üzen, öğretim üyeleri ile projenin paydaşları katıldı.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Organik Ürün Ticareti Eğitiminde Kalite Güvence Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER