Organlarıyla 3 kişiye hayat verecek

Organlarıyla 3 kişiye hayat verecek -Sivas Numune Hastanesinde beyin ölümü gerçekleşen Z.Gnin karaciğer ve iki böbreği Erzurum ve Samsunda nakil bekleyen 3 hastaya umut oldu


SİVAS (A.A) - Sivas Numune Hastanesinde tedavi gördüğü sırada beyin ölümü gerçekleşen 59 yaşındaki Z.Gnin, karaciğer ve iki böbreği, Erzurum ve Samsunda nakil bekleyen hastalara hayat verecek.
     Hastane Yöneticisi Uzm. Dr. Fikret Özkan, hastanede düzenlediği basın toplantısında, 16 Kasımda kalp ve solunum durması şikayetiyle hastaneye gelen Z.G. adlı kadının 3 gün yoğun bakımda takibe alındığını belirtti.
     Hastanın, 19 Kasımda beyin ölümünün gerçekleştiğini ifade eden Özkan, hastanenin organ ve doku nakli birimindeki kişilerin aileyle görüştüğünü ve hastanın bütün organlarının aile tarafından bağışlandığını aktardı.
     Özkan, Erzurum Atatürk Üniversitesi Organ Nakli Eğitim Uygulama Araştırma Merkezinden görevlendirilen ekibin dün gece hastaneye ulaştığını ve hastane ekibiyle ortak ameliyata girdiğini söyledi. Hastanın karaciğer ve iki böbreğinin başarılı bir operasyon sonucunda alındığını kaydeden Özkan, bu organların Erzurum ve Samsundaki Organ Nakil Merkezlerine ulaştırıldığını belirtti.
     Organların 3 kişiye hayat vereceğini aktaran Özkan, Z.Gnin organlarını bağışlayan aileye teşekkür etti.
    
     Muhabir: Merve Topuz
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Organlarıyla 3 kişiye hayat verecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER