YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Çalış:

YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Çalış: (YÖK Yasa Tasarısı) Bu sürecin ilk önemli adımı bizim dışımızda atılmasın diye bu çalışmayı başlattık -Ortaya çıkan metin çok rezil bir metin de olabilir. Ama YÖK olarak, daha önce başka


İZMİR (A.A) - Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkan Vekili Prof. Dr. Şaban Çalış, YÖK Yasa Tasarısıyla ilgili olarak Bu sürecin ilk önemli adımı bizim dışımızda atılmasın diye bu çalışmayı başlattık dedi.
     Prof. Dr. Çalış, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Sabancı Kültür Sarayında öğretim elemanlarına YÖK Yasa Tasarısını anlattı.
     YÖK Yasasının pek çok kesim tarafından eleştirildiğini, değişiklik isteğine rağmen 1981 yılından bu yana değiştirilemediğini belirten Prof. Dr. Çalış, Bu tarihsel gerçekle yaptığımız, değiştirmek istediğimiz şeyi toplumun, paydaşların, akademisyenlerin katkılarıyla değiştirmeyi umuyoruz diye konuştu.
     YÖK Yasasının değiştirilmesi çalışmalarının 2007 yılında başladığını ifade eden Çalış, 2003 yılında da değişiklik için teşebbüste bulunulduğunu ancak o dönemde Milli Eğitim Bakanının değişmesi nedeniyle sonuç alınamadığını kaydetti.
     Prof. Dr. Çalış şöyle konuştu:
     Bu sürecin ilk önemli adımı bizim dışımızda atılmasın diye bu çalışmayı başlattık. Ortaya çıkan metin çok rezil bir metin de olabilir. Ama Yükseköğretim Kurulu olarak daha önce başka kesimlerin empoze etmesinden de ders alarak bu işi biz yapalım dedik. Bundan sonraki süreç her kesimden görüş almaya devam etmektir. En azından bu teklifin YÖK kısmının aralık sonu itibariyle yasa yapma süreci nasıl başlayacaksa o şekilde tamamlanmasını istiyoruz.
     Bu vazifenin birincil aktörleri sizlersiniz. Ülkenin geleceğine ilişkin söyleyeceğiniz varsa daha fazla ertelemeyin. Hakaret içermeyen en ağır eleştirilerinizi bekliyoruz. Metin de benim de katılmadığım hükümler var ama demokrasi böyle. Katılmadığım ciddi ayrıntılar var ama üye benim görüşüme katılmıyor diye ne şiddet uygularım ne de görüşümü empoze ederim.
    
     Muhabir: Halil Şahin / Ramazan Ercan
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Çalış: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER