Orhanelideki orman yangını

Orhanelideki orman yangını -Rüzgarın etkisiyle genişleyen yangına 5 helikopter, 1 uçak ve çok sayıda arazöz ile iş makineleri müdahale ediyor -İzmir ve Edremitten de bölgeye 2 uçak sevk edildi


BURSA (A.A) - Bursanın Orhaneli ilçesine bağlı Erenler köyü mevkisinde devrilen dinamit yüklü kamyonda meydana gelen patlama sonucu çıkan orman yangını, rüzgarın etkisiyle genişliyor.
     Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Orhaneli ile Erenler köyü arasındaki yangının, en yoğun karaçam ormanlarının bulunduğu bölgeyi etkilediğini, rüzgarın da etkisiyle yayılma eğiliminin güçlü olduğunu, bu yüzden bölgede yoğun bir çalışma yürüttüklerini söyledi.
     Coşkun, yoğun duman yüzünden sağlıklı bir tespit yapmanın zor olduğunu, ancak yangının 20-25 hektar ormanlık alanda etkili olduğunu tahmin ettiklerini bildirdi.
     Yangına 5 helikopter ve 1 uçak ile havadan, çok sayıda arazöz, iş makinesi ve Orman Bölge Müdürlüğünün yanı sıra çevre ilçelerden yangın söndürme ekiplerinin karadan müdahale ettiğini kaydeden Coşkun, talepleri üzerine İzmir ve Balıkesir-Edremitten de 2 uçağın bölgeye sevk edildiğini bildirdi.
     Coşkun, bölgedeki karaçam ormanının parçalı değil, çok yoğun olduğuna dikkati çekerek, yangın bölgesinin çevresinin iş makineleri ve arazözlerle etrafını çevirip, yangını kontrol altına almaya çalıştıklarını belirtti.
    
     Muhabir: Haluk Yüksel
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Orhanelideki orman yangını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER