Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: -Hizmet bayrağını zirveye dikebiliyorsan en iyi milliyetçi sensin. Güzel lafla vakit geçiriyorsan, 50 milyar doları hortumlattırıyorsan, bu milliyetçilik değil. Milliyetçilik vatana millete hizme


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiyede önemli yatırımlara imza attıklarını belirterek, Hizmet bayrağını zirveye dikebiliyorsan en iyi milliyetçi sensin. Güzel lafla vakit geçiriyorsan, 50 milyar doları hortumlattırıyorsan, bu milliyetçilik değil. Milliyetçilik vatana millete hizmettir dedi.
     Bakan Eroğlu, Sandıklı ilçesinde Karkın Göleti Sulaması tesislerinin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Türkiyenin hızlı bir değişim içerisinde olduğunu, yatırım yağmurunun yaşandığını söyledi.
     Dünyada ilk dört arasına giren barajı Artvinde inşa ettiklerini, su tutmaya başladığını hatırlatan Eroğlu, 206 dev baraj yaptık, 11 milyon dekar alan için sulama sistemi kurduk, 600 dere ıslah ettik. Bu sene sonuna 24 milyon dönüm araziyi ağaçlandırmış olacağız. Bal ormanları, ceviz, badem ormanları kuruyoruz. Her şey millet için. Vatanı, milleti sevmek bu, milliyetçilik bu. Hizmet bayrağını zirveye dikebiliyorsan en iyi milliyetçi sensin. Güzel lafla vakit geçiriyorsan, 50 milyar doları hortumlattırıyorsan, bu milliyetçilik değil. Milliyetçilik vatana millete hizmettir. İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın diye konuştu.
     Eroğlu, Karkın Göleti ve Sulaması tesislerinin temelini, protokol üyeleriyle birlikte butona basarak attı.
     Daha sonra Sandıklının Örenkaya beldesine geçen Eroğlu, gölet ve sulama tesislerin temel atma törenine katıldı.
    
     -Küresel bir güç olacağız-
    
     Örenkayaya daha önce geldiğinde belde halkının talebi üzerine gölet müjdesini verdiğini ve bugün temelinin atıldığını anlatan Eroğlu, şöyle konuştu:
     Her ile üniversite kuruyoruz. Çocuklarımıza çok önem veriyoruz, okullar açıldığında öğrenciler için kitapları, fakir zengin demeden sıralarının üzerlerinde hazır oluyor. Şimdi de tablet bilgisayar veriyoruz. Çünkü onlar geleceğimizin teminatı, onları iyi yetiştirmemiz gerekiyor. Gelecek nesillerini iyi yetiştirmeyen milletler tarih sahnesinde yerlerini alamaz. Bizim büyük hedefimiz var, biz de küresel bir güç olacağız.
     Eroğlu, diğer vekillerin, sürekli kendisinin Afyonkarahisara gittiğini ifade ettiğini, Bizim ile de gelin sayın Bakanım diyerek davette bulunduğunu söyleyerek, Diğer illere de gidiyorum, geçen yıldan bu yana 66 vilayet gezdik, oralarda açılış ve temel attık. Ama bayramlarda Afyonkarahisarda olayım ki, hemşehrilerimle bayramlaşayım dedi.
     Bakan Eroğlu, daha sonra Örenkaya Göleti ve Sulaması tesisinin temelini, Vali İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, İl Jandarma Komutanı Albay Okçin Akşit ve diğer ilgililerle birlikte butona basarak attı.
     Belde halkının Örenkayanın MHPli Belediye Başkanı Hasan Gülbunar ile AK Parti Belde Başkanı Mustafa Erdoğanın aralarında dargınlık olduğunu Bakan Eroğluna söylemesi üzerine, tarafları kürsüye davet ederek, barıştırdı.
    
     -Temeli atılan tesisler-
    
     Sandıklı Karkın Göleti Sulaması tesislerinin 4 milyon 100 bin liraya mal olacağı, bin 510 dekar tarım arazisini suya kavuşturacağı ve çiftçiye yıllık 1 milyon 900 bin lira gelir artışı sağlamasının hedeflendiği bildirildi.
     Sandıklı Örenkaya Göleti ve Sulaması tesislerinin ise 3 milyon 350 liraya mal olacağı, 500 dekar tarım arazisini zirai sulamaya açacağı ve çiftçiye yıllık 535 bin lira gelir artışı sağlanmasının öngörüldüğü kaydedildi.
    
     Muhabir: Serdar Yılmaz - Mustafa Güngör
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER