Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu: -Bugün Türkiyede ekonomik istikrar varsa, bütün dünyada başı dik Türkiye varsa bunu siyasi istikrara, dolayısıyla sizlerin çalışmasına borçluyuz -2002 yılında dünyada kriz yokken Türk


ADIYAMAN (A.A) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bugün Türkiyede ekonomik istikrar varsa, bütün dünyada başı bir dik Türkiye varsa, bunu siyasi istikrara, dolayısıyla sizlerin çalışmasına borçluyuz dedi.
     Bakan Eroğlu, AK Parti İl Başkanlığını ziyaretinde partililere hitaben yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın teşkilatlara çok önem verdiğini, her ay Ankarada düzenli yapılan genişletilmiş il başkanları toplantılarının bunun en büyük örneği olduğunu söyledi.
     Bugün Türkiyede ekonomik istikrar varsa, bütün dünyada başı bir dik Türkiye varsa bunu siyasi istikrara, dolayısıyla sizlerin çalışmasına borçluyuz diyen ve ekonomideki gelişmelere değinen Eroğlu, şöyle devam etti:
     Paramızın yanındaki 6 sıfırı hatırlıyor musunuz- Paradan 6 sıfır atılır mıydı- Enflasyon denen bir canavar vardı. Şimdi enflasyon canavarı diye bir canavar kaldı mı, yok. Çünkü bunu yok ettik. Enflasyon ne demek biliyor musunuz- Fakir fukaradan eşit miktarda vergi alınmasıdır. Bunun dışında faizler, devletin borçlanma faizi bizden önce 62-63 civarındaydı. Kısa vadeli borç, uzun vadeli bile vermiyorlardı... Türkiyeden toplanan tüm vergilerin yüzde 86sı da faiz ödemelerine gidiyordu. Peki vatandaşa yol, su ve hizmet için para kalıyor muydu- kalmıyordu. İşte bütün bu hortumları kestik. 2002 yılında dünyada kriz yokken Türkiyede kriz vardı. Şimdi dünyada kriz var ama Türkiye Allaha şükür dimdik yoluna devam ediyor.
     Bakan Eroğlu, Türkiyenin IMFye olan borçlarından da bahsederek, Ama şuanda IMFye rest çekip, Biz IMFsiz yolumuza devam edeceğiz dedik. Geçenlerde Başbakan Tayyip Erdoğana 5 milyar dolar borç verir misiniz- dediler. Bakanlar Kurulumuzda görüştük. Kasamız dolu. 117 milyar döviz paramız var. 5 milyar dolarını IMFye verelim dedik. İşte Türkiye bu. Sizin sayenizde borçları ödedik. Halen de devam ediyoruz diye konuştu.
     Geçmişte Türkiyede bankaların hortumlandığını anımsatan Eroğlu, şuanda dünyada bankaların iflas ettiğini ancak Türkiyede bir tane bile bankanın batmadığını vurguladı.
    
     -KEY ödemeleri
    
     Geçmişteki Konut Edindirme Yardımlarına (KEY) da değinerek, konut edindirme adı altında vatandaştan zoraki para kesildiğini hatırlatan Eroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     Bunlar git gide büyüdü. Bunlar bize gelinceye kadar iyice büyüdü. Devletin borcu 13,5 milyon TLye ulaşmış. KEY ödemeleri 3 katına çıkmış. Ama bizim zaten bundan bir beklentimiz yoktu. Ama Başbakanımız, Maliye Bakanımıza sayın Maliye Bakanım, bunda fakir fukaranın hakkı vardır, dolayısıyla kul hakkıdır, devletin millete borcu olmaz, bunu derhal ödeyeceksiniz dedi. Bütün borçları ödedik mi- Hatta iflas eden batık bankaların borçlarını dahi ödedik. Artık o defterleri kapattık. Şimdi borçları ödedik, kasayı doldurduk. Ama bu yeterli mi, değil. bütün Türkiyede yatırımlar yıldırım hızıyla devam ediyor, destan yazıyoruz.
     Bakan Eroğlu, konuşmasında sağlık, eğitim ve ulaştırma alanında yapılan yatırımlardan da bahsetti.
     AK Parti İl Başkanı İbrahim Halil Fırat, ziyaret sırasında Bakan Eroğluna el dokuması halı hediye etti.
     Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, daha sonra kentten ayrıldı.
    
     Muhabir: Hakan Furkan - Mehmet Fatih Aslan / Sevil Çelik
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER