Orman zararlılarıyla biyolojik mücadele yapılıyor

Orman zararlılarıyla biyolojik mücadele yapılıyor -Kumluca Orman İşletme Müdürü Nur: -Biyolojik mücadelenin en önemli faydası kimyasal ilaç kullanarak diğer canlılara zarar vermemiş olmamızdır


ANTALYA (A.A) - Kumluca Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde 5 yıl önce kurulan Biyolojik Mücadele Laboratuvarında her yıl binlerce faydalı böcek üretilerek ormanların korunması için doğaya bırakılıyor.
     Kumluca Orman İşletme Müdürü Fuat Nur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle kızılçam ormanlarında büyük zararlara yol açan çam kese böcekleriyle bu sezon biyolojik mücadele kullanılacak faydalı böceklerin üretimine başladıklarını söyledi.
     Faydalı böcek üretimi yapılan laboratuvarı 2008 yılında kurduklarını, her yıl binlerce faydalı böcek üreterek doğaya bırakıldığını anlatan Nur, bu yılki hedeflerinin 7 bin adet Calasoma Sycophanta böceği üretmek olduğunu kaydetti.
     Faydalı böcekler sayesinde orman zararlılarıyla biyolojik ve doğal mücadele yatıklarını belirten Nur, geçmiş yılda faydalı böcek kullanılan alanlarda zararlı böcek popülasyonunda düşüş olduğunu gözlemlediklerini dile getirdi.
     Biyolojik mücadele yöntemi sayesinde doğanın dengesini koruyarak ormanlara zarar veren çam kese böcekleriyle mücadele ettiklerine işaret eden Nur, Biyolojik mücadelenin en önemli faydası kimyasal ilaç kullanarak diğer canlılara zarar vermemiş olmamızdır. Faydalı böceklerden faydalanarak ormanlarımızı koruyoruz diye konuştu.
     Nur, doğaya bırakılan her faydalı böceğin yaklaşık 10 dekar alanda zararlılarda mücadele ettiğini ifade ederek, bu mücadele yönteminin maliyetinin diğer yöntemlere göre daha az olduğunu vurguladı.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Orman zararlılarıyla biyolojik mücadele yapılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER