Ormana bırakılan köpekler, diğer hayvanlara zarar

Ormana bırakılan köpekler, diğer hayvanlara zarar veriyor -Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9. Bölge Müdürü Şaltu: Ormanlara bırakılan sahipsiz köpeklerin saldırısı nedeniyle geyik ve karacalar ölüyor (Fotoğraflı - Görüntülü)


BOLU (A.A) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9. Bölge Müdürü Zeki Şaltu, ormanlara bırakılan sahipsiz köpeklerin saldırısı nedeniyle geyik ve karacaların öldüğünü bildirdi.
     Şaltu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bolunun tabiat parkı anlamında Türkiyenin en gözde mekanlarına sahip olduğunu ifade ederek, Abant, Yedigöller ve Gölcük Tabiat Parkı çevresinde bulunan ormanlık alan içerisinde, ayı, karaca, geyik, domuz, tilki ve kurt gibi hayvanların bulunduğunu söyledi.
     Bu hayvanların içinde yer alan geyik ve karacaların narin hayvanlar olduğunu anlatan Şaltu, Bu hayvanlar, en küçük tehlikeyi hissetmekte ve tehlikeden uzaklaşmak için kaçmaktadır diye konuştu.
     Şaltu, bazı vatandaşların ve belediyelerin sahipsiz köpekleri ormanlık alanlara bıraktığını savunarak, bu köpeklerin karınlarını doyurmak için bir süre sonra doğada bulunan diğer hayvanlara saldırmaya çalıştığını dile getirdi.
     Saldırıya uğrayan hayvanların başında, geyik ve karacaların bulunduğuna dikkati çeken Şaltu, Köpeklerin saldırısına uğrayan geyik ya da karacalar, köpeklerden kurtulmak için kaçmak zorunda kalıyor. Bunlar belirli bir süre sonra yoruluyor ve köpeklere yem oluyor ya da korunmak için köylerinin yakınlarına kadar kaçıyor. Kaçarken tarlalarda bulunan dikenli tellere takılarak yaralanıyor. Sahipsiz köpeklerin saldırısı nedeniyle geyik ve karacalar ölüyor ifadesini kullandı.
     Şaltu, köpeklerin ormanlarda çok tehlikeli olduğunu vurgulayarak, kısırlaştırılmadan ormanlara bırakılan köpeklerin kısa bir sürede yavrulayarak çoğaldığını, belediye görevlileri ve vatandaşların köpekleri ormanlara bırakmak yerine hayvan barınaklarına teslim etmesi gerektiğini bildirdi.
    
     Muhabir: Emin Gürbüz
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Ormana bırakılan köpekler, diğer hayvanlara zarar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER