Ormancılar kütüğü en hızlı kesmek için

Ormancılar kütüğü en hızlı kesmek için yarıştı -Isparta ve Antalya orman bölge müdürlüklerinde çalışan 20 kişi, motorlu ağaç testeresi ile kütüğü en hızlı kesmek ve parçalamak için mücadele etti


ISPARTA (A.A) - Isparta ve Antalya orman bölge müdürlüklerinin bazı çalışanları, kütüğü en hızlı şekilde kesmek ve parçalamak için yarıştı.
     Isparta Orman Bölge Müdürlüğünün Sav beldesindeki deposunda, bir motorlu ağaç testere firması tarafından düzenlenen yarışmaya Isparta ve Antalya orman bölge müdürlüklerinde çalışan 20 kişi katıldı. Yarışmacılar, motorlu testere ile düzeneğe sabitlenen kütüğü dairesel olarak iki parça halinde kestikten sonra bu parçaları balta ile 6 bölüme ayırmaya çalıştı.
     Yarışmada Ispartadan Adem Akçil birinciliği, Cengiz Uçan ikinciliği, Metin Çetin üçüncülüğü, İsa Gümüş de dördüncülüğü kazandı. Antalyadan ise Selahattin Karakaya birinci, Bülent Eroğlu ikinci, Efendi Durmuşoğlu üçüncü, Kerim Kara da dördüncü oldu.
     Isparta ve Antalyadan ilk 4e girenlerin oluşturacağı takımlar, haziran ayında gerçekleştirilecek ve 27 orman bölge müdürlüğü takımının katılacağı Türkiye elemelerinde yarışacak.
     Türkiye elemesinde birinci olan ekip de ekim ayında Almanyanın Stuttgart kentinde düzenlenecek dünya şampiyonasına katılmaya hak kazanacak.
     Isparta Orman Bölge Müdürü Mustafa Değirmenci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, etkinliği ormancılık tanımının yapılması açısından önemsediklerini ifade etti.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Ormancılar kütüğü en hızlı kesmek için Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER