Ormanda yapılan yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı

Ormanda yapılan yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı


ADIYAMAN (A.A) - Adıyamanda ormanda yapılan yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı.
     Adıyaman Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Yeşilkuşak mesire alanında yapılan yangın tatbikatında heyecanlı dakikalar yaşandı. Orman içerisinde yapılan tatbikatta, 4 itfaiye çıkartılan yangına müdahale etti. Rüzgarın etkili olduğu yangın tatbikatında ekipler, yangının ormanlık alana sıçramaması için yoğun çaba sarf etti.
     Kısa bir süre söndürülen tatbikat sonrasında Adıyaman Orman İşletme Müdürü Cemal Evrin, yaptığı açıklamada, tatbikatın başarılı bir şekilde yapıldığını ve personellerin eğitimin maksimum düzeyde olduğunu söyledi.
     Evrin, çıkan orman yangınlarının genelinde insan kaynaklı ihmallerin yaşandığına dikkat çekerek, şunları kaydetti:
     İşletme şefliği olarak, 10 yıllık orman yangınlarını incelendiğimizde, çıkan yangınların insan kaynaklı olduğunu ve ihmallerden çıktığını tespit ettik. Uzun geçen kış aylarından sonra sıcak geçen yaz aylarının yangın çıkma ihtimali yüksektör. Kurum olarak yangın mevsimi nedeniyle köylerde toplantılar düzenliyoruz ve tatbikatlar yapıyoruz. Yangına karşı Gölbaşı, ve Karababada 24 saat faaliyet gösterecek şekilde ekiplerimizi konuşlandırdık. Atatürk Barajı kenarında da bir ekibimiz 24 saat hazır beklemektedir. Haberleşme merkezlerimizin de bakımını yaptık. Burada yaptığımız tatbikatta da gördük ki, ekiplerimiz oldukça eğitimli bir şekilde müdahale ediyor. Valimizin başkanlığında kamu kurumları ile yangın protokolü imzaladık. Bu protokol çerçevesinde yangın ilk müdahale ekiplerini oluşturarak eksiklerimizi giderdik
     Vatandaşların orman yangınlarını ALO 177 yangın ihbar hattını bildirmelerini istediklerini belirten Evrin, yangının söndürülmesinde en önemli unsurun müdahalenin erken yapılması olduğunu ifade ederek, vatandaşların her yerde piknik yapmamalarını ve ateşlerini mutlaka söndürmelerini, sigara içen vatandaşların da izmaritlerini söndürmeden yere atmamalarını istedi.
    
     Muahbir: Hakan Furkan / Mehmet Fatih Aslan
     Yayıncı: Hasan Özkal
<< Önceki Haber Ormanda yapılan yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER