Ormanlık alanda yaşayan aileye yardım eli

Ormanlık alanda yaşayan aileye yardım eli -Tokatın Erbaa ilçesinde ormanlık alanda derme çatma çadırda yaşamını sürdüren 5 kişilik aile, belediyeye ait huzurevine geçici olarak yerleştirildi -Aile, belediye tarafından kiralanan eve t


TOKAT (A.A) - Erbaa ilçesinde ormanlık alanda derme çatma çadırda yaşamını sürdüren 5 kişilik aile, belediyeye ait huzurevine geçici olarak yerleştirildi.
     İlçeye bağlı Demirtaş köyünde yaklaşık 9 aydır ormanlık alanda naylondan kurdukları derme çatma çadırda yaşayan 5 kişilik Kayabaşı ailesine, Erbaa Belediyesi yardım elini uzattı.
     5 çocuk sahibi Ömer ve Sabiha Kayabaşı çifti ile yanlarında kalan 3 çocuğu, Belediye Başkanı Ahmet Yenihanın talimatıyla geçici olarak, belediyeye ait huzurevine yerleştirildi. Aile, bir süre huzurevinde kaldıktan sonra, belediye tarafından kiralanan eve taşınacak.
     Yenihan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aileyi yaşadıkları ormanlık alanda ziyaret ettiğini belirterek, Kayabaşı ailesi, ormanlık alanda çok kötü ortamda, yapayalnız yaşıyordu. 9 ay ormanlık alanda yaşamışlar. Yaşadıkları alanı görünce dayanamadım, belediye başkanı ve bir insan olarak vicdan azabı çektim. Bunun üzerine arkadaşlarımıza derhal talimat verdim diye konuştu.
     Aile bireylerinin doktora götürülerek sağlık kontrolünden geçirildiğini ifade eden Yenihan, huzurevine yerleştirilen ailenin fertlerine yeni giysiler de verildiğini söyledi.
     Kayabaşı ailesi için ev kiraladıklarını aktaran Yenihan, Ailemize bir ev tuttuk, arkadaşlarımız evin içini döşüyor. Kayabaşı ailesinin çok güzel bir yuvası olacak. Kaymakamımız da kendilerine yardımcı olacak. Biz kendilerinden sadece Allah razı olsun duası bekliyoruz dedi.
     Sabiha Kayabaşı ise Amasya Merzifonlu olduklarını ve 6-7 yıldır Erbaanın Demirtaş köyünde çobanlık yaptıklarını belirterek, İş bitince bize köyünüze dönün dediler. Biz köyümüze dönmedik. Ormanlık alanda yaşamımızı sürdürdük diye konuştu.
     Çocuklarından birinin askerde olduğunu, diğerinin ise evlendiğini anlatan Kayabaşı, eşi Ömer ve diğer 3 çocuğuyla çadırda kaldıklarını söyledi.
     Kayabaşı, Yaşamımız zor oldu. Başkanımız bu olayı duymasaydı, kışı orada geçirecektik. Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bizi sıcak bir ortama kavuşturdu ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Ekber Türkoğlu - Recep Bilek
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Ormanlık alanda yaşayan aileye yardım eli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER