ORSİAD Başkanı Ülgener:

ORSİAD Başkanı Ülgener: -Siyasi iradenin uzun zamandır ekonomik istikrar konusunda başarılı çalışmalar yürütüyor olması büyük avantaj sağlıyor. Şimdi İstanbulun yarısından daha fazla ticari hacim yaratmamız lazım


ANKARA (A.A) - Ostim Organize Sanayi Bölgesi Sanayici, İşadamı ve Yöneticileri Derneği (ORSİAD) Başkanı Özcan Ülgener, siyasi iradenin uzun zamandır ekonomik istikrar konusunda başarılı çalışmalar yürütüyor olmasının büyük avantaj sağladığını belirterek, Ankaralı işadamlarının İstanbulun yarısından daha fazla ticari hacim yaratması gerektiğini bildirdi.
     Ülgener, yaptığı yazılı açıklamada, sanayicinin moral ve motivasyonunun artmasının önemine değinerek bu sayede istihdamın ve ihracatın artacağını belirtti.
     Ankarada 120 bini aşkın iş yerinde çalışan kayıtişçi sayısı 1,4 milyona yaklaşırken dünya ekonomi liginin ilk 20sindeki başkentlerin içinde daha yükseklere çıkmak isteniyorsa, Ankara ekonomisinin her yıl en az yüzde 7,5 civarında büyümesi gerektiğini ifade etti.
     Ostim firmalarının bu konuda elinden geleni yaptığına işaret eden Ülgener, Sadece hayalet işçi olarak adlandırdırdığımız kayıt dışı istihdamı azaltıp bankaların da ticari kredilerde daha aktif davranmaları durumunda bu çok kolay gerçekleşir. Siyasi iradenin uzun zamandır ekonomik istikrar konusunda başarılı çalışmalar yürütüyor olması büyük avantaj sağlıyor. Şimdi İstanbulun yarısından daha fazla ticari hacim yaratmamız lazım. Son yıllarda İzmirin ticari hacminde genişleme Ankaranın ikinciliğini bile elinden alabilir hale geldi. Çünkü İstanbulu ne kadar bir farkla takip ettiğimize o kadar konsantre olduk ki, İzmir başta olmak üzere Anadolunun ne kadar bize yaklaştığını doğru dürüst göremedik. Oysaki bizim çıtayı daha fazla yükseltmemiz lazım ifadesini kullandı.
     Ülgener, sürekli olarak Ostimli sanayici ve iş adamlarıyla toplantı yaparak 2013 yılının büyümeye katkı sağlayacak plan ve projelerini hayata geçirdiklerini belirterek, Ankara özelinde yola çıkıldığında Türkiye için asıl gelişmenin ihracat kültüründeki olumlu değişimler olduğunu bildirdi.
     Son yıllarda Çin ciro odaklı büyümeye çalışırken, Avrupanın karlılık telaşına düştüğünü ifade eden Ülgener, şunları kaydetti:
     Her ikisi açısından da baktığımız da asıl doğrunun ciro odaklı büyürken karlılığın sağlıklı bir şekilde sürdürülebilirlik arz etmesi gerektiğidir. ORSİAD olarak hem içeriyi hem dışarıyı çok detaylı izliyor ve inceliyoruz. Çünkü hem kur savaşları hem de hammadde temini sırasında Çin ile, pazar oluşturma ve kar etmede ise Avrupa ile mücadele ediyoruz. Zaten son dönemin küresel krizinden üretim odaklı büyüyen Türkiye zarar görmeden çıktı. Şimdi bunu bir adım öteye götürmek için İstanbul kadar üretken olmak ve yeni pazarlar arayışında yılmadan devam etmek zorundayız. Ankara 2 milyon kayıtlı çalışana ulaştığı gün Türkiye 2023ün 500 milyar dolarlık ihracat hedefine daha da yaklaşmış olacak.
     Ülgener, bir önemli gelişmenin de çek-senet kullanımından doğan karşılıksızlık oranındaki artış hızının düşmesi olduğuna dikkati çekerek, vadelerin biraz uzadığını ama en azından ödeme konusunda piyasanın daha olumlu tepkiler verdiğini ve bunun da uzun vadede ekonomik gelişimi arttıracağını vurguladı.
    
     Muhabir : Merve Özlem Çakır
     Yayıncı : Zülal Eser
<< Önceki Haber ORSİAD Başkanı Ülgener: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER