Ortacada 2B Yasası bilgilendirme toplantısı

Ortacada 2B Yasası bilgilendirme toplantısı


MUĞLA (A.A) - Ortacada, 2B Yasası bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
     Ortaca Mal Müdürlüğü tarafından belediye toplantı salonunda gerçekleştirilen etkinlikte, köy ve mahalle muhtarları ile bazı siyasi parti temsilcileri, 2B Yasası kapsamına giren arazilerin satışı hakkındaki kanun ile ilgili bilgilendirildi.
     Toplantıda konuşan Ortaca Mal Müdürü Hüseyin Özcan, 2B arazilerinde tapu kütükleri beyanına göre kullanıcı listelerini tespit ettiklerini söyledi. Ortacaya bağlı köy ve mahallelerde bin 629 kişinin hak sahibi olduğunu belirten Özcan, hak sahibi vatandaşları muhtarlıklar ve belediye aracılığıyla ilan ederek konu hakkında bilgilendirmek istediklerini ifade etti.
     2B Yasası ile ilgili müracaatların 26 Ekime kadar devam edeceğine değinen Özcan, Kanunun yayımlandığı tarihten itibaren ilk 6 ay içinde müracaatları bekleyeceğiz. Müracaatlar ile belediye ve mücavir alan sınırları içinde olan yerlerdeki taşınmazlar için satış bedelinden mahsup edilmek üzere 2 bin lira, dışında kalan yerler için ise bin lira başvuru bedeli alınacak dedi.
     Özcan, ilan edilen başvuru süresi bittikten sonra, 6 ay içinde de uygun olan kişilere satış işlemi gerçekleştirileceklerini bildirdi.
     (OKN-UCR-KG-GÜÇ)
<< Önceki Haber Ortacada 2B Yasası bilgilendirme toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER