Ortadoğu Halı Fuarı

Ortadoğu Halı Fuarı -Gaziantep Ortadoğu Halı Fuarı 5. kez kapılarını aralıyor


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve Gaziantep Halıcılar Odası işbirliğinde düzenlenen ve Marka Fuarcılık tarafından organize edilen 5. Gaziantep Ortadoğu Halı Fuarı yarın saat 14.00te Ortadoğu Fuar Merkezinde törenle açılacak.
     GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, yaptığı yazılı açıklamada, katılımcı firma sayısında bu yıl geçtiğimiz yıla oranla yüzde 100 oranında artış sağlanan Ortadoğu Halı Fuarının sektörün devlerini bir kez daha Gaziantepte buluşturacağını belirtti.
     Fuarla ilgili hazırlıkların tamamlandığını ifade eden Aslan, fuarda stant açmak için firmalardan yoğun talep olduğunu ve stant için ayrılan alanın tamamının dolduğunu bildirdi.
     Gaziantepin son dönemde halı sektöründe dünyanın başkenti olarak anılmaya başlandığını dolayısıyla fuara olan ilginin kendilerini şaşırtmadığını ifade eden Aslan, şunları kaydetti:
     Bu yıl 5incisini gerçekleştirdiğimiz bu fuar, sektör için büyük önem taşıyor. Gaziantepte, bir kez daha uluslar arası bir fuara ev sahipliği yapacak olmanın heyecanı içerisindeyiz. Gaziantep, son dönemde makine halısı üretimi ve pazarlamada sağladığı gelişimle dünyada kendini ispatlamış önemli bir şehir haline geldi. Fuarımıza, geçtiğimiz yıl yerli ve yabancı 100e yakın firma stant açmış, 30 binin üzerinde yerli, 10 binin üzerinde yabancı ziyaretçi ve alım heyeti tarafından gezilmişti. Bu yıl katılımcı firma sayısında yüzde 100ü bulan bir artış sağlandı. Aynı artışı ziyaretçi ve alım heyeti sayısında da bekliyoruz. Bu yıl 100e yakın firma fuarımızda stant açıyor. Çoğunluğu profesyonel yerli ve yabancı ziyaretçinin fuarı gezmesini bekliyoruz.
     Ortadoğu Halı Fuarına katılımcı firma ve ziyaretçi sayısının her geçen yıl artış gözlendiğine dikkat çeken Aslan, Gaziantepin 2011 yılında 1 milyar doların üzerinde halı ihracatı gerçekleştirdiğini ve 150ye yakın ülkeyle ticari anlaşması olduğunu vurguladı.
     Gaziantepi halının Başkenti haline getirdiklerini ifade eden Aslan, Ortadoğu Halı Fuarı ile Gaziantep halı sektörün dünyadaki önemli buluşma noktalarından biri haline geldi. OFMde gerçekleştireceğimiz bu fuarda, sektörün söz sahibi olan kuruluşları ve iş adamlarını bir kez daha bir araya getiriyoruz. Sektörün devleri bir kez daha Gaziantep OFMde buluşacak ifadelerini kullandı.
     Dünyada halı denildiği zaman akla Gaziantepin geldiğini ve bunun gurur verici bir gelişme olduğunu kaydeden Aslan, sözlerini şöyle sürdürdü:
     150ye yakın ülkeyle ticari anlaşmamız var. Bu sayıyı artırmaya çalışıyoruz. Belçika ve Almanya başta olmak üzere dünyanın değişik ülkelerinde halı fuarları düzenleniyordu. Ama üretim üssü haline gelen Gaziantepte son yıllarda sektöre yönelik düzenlediğimiz fuarlarla bu anlamda da merkez olduk. Ortadoğu Halı Fuarımızın tarihi dünyada halıyla ilgili tüm sektörlerin ajandasına not edilmiş durumda.
     Aslan, OFMde düzenlenen ve 4 gün boyunca gezilebilecek olan fuara gitmek isteyenler için 4 gün boyunca fuar alanına 2 saatte bir Balıklı Durağı önünden otobüs seferleri olacağını bildirdi.
    
     Muhabir: Kemal Karagöz
     Yayıncı: Zeynep Yücetaş
<< Önceki Haber Ortadoğu Halı Fuarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER