Ortahisar, yeniden tarihi kimliğine kavuşacak

Ortahisar, yeniden tarihi kimliğine kavuşacak


TRABZON (A.A) - Trabzonun önemli tarihi mekanlarından olan Ortahisarı yeniden cazibe merkezi haline getirmek için hazırlanan projelerin bu yıl uygulamaya konulacağı bildirildi.
     Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Ortahisarı yeniden cazibe merkezi haline getirmek amacıyla yapılan projelerin tamamlandığını söyledi.
     Bu projeleri bu yıl uygulayacaklarını belirten Gümrükçüoğlu, Önemli tarihi zenginlikleri bünyesinde barındıran Ortahisar, yapılacak kentsel yenileme ile tekrar tarihi kimliğine kavuşacak dedi.
     Gümrükçüoğlu, Ortahisarın tarihi kimliğini tekrar ön plana çıkarmak için Trabzon Valiliği ile ortak bir çalışma başlattıklarını anlatarak, şöyle devam etti:
     İstanbul Büyükşehir Belediyesinin yan kuruluşu olan BİMTAŞ tarafından gerekli bütün projeleri hazırlanan Ortahisar Kentsel Yenileme Projesinde uygulama çalışmalarına 2013 yılında başlanacak. Projenin hayata geçirilmesiyle tarihi merkezde butik oteller, lokantalar, yerel el sanatlarının üretildiği ve sergilendiği iş yerleri yer alacak. Ortahisar ve Pazarkapı mahallerini kapsayan Koruma İmar Planı sınırlarında kalan tarihi mekanda yapılacak olan kentsel yenileme ve canlandırma çalışmaları ile bu alan 3 ile 5 yılda Trabzonun en önemli kültür, turizm ve alışveriş merkezi haline gelecek
     Öte yandan, Trabzon Valiliği ve TOKİnin ortaklaşa yürüttüğü çalışmalar sonucu mimar ve mühendislerden oluşan 20 kişilik grubun tarihi binaların rölöve ve avan proje çalışmalarını tamamladığı ve hazırlanan projelerin Bakanlar Kurulunca onaylandığı belirtildi.
    
     Yayıncı: Tuncay Bekar
<< Önceki Haber Ortahisar, yeniden tarihi kimliğine kavuşacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER