Oryantiring

Oryantiring -2. Akdeniz Ülkeleri Oryantiring Şampiyonası ve Antalya Oryantiring Günleri, 30 ülkeden 600ü yabancı olmak üzere yaklaşık bin 600 sporcunun katılımıyla başladı


ANTALYA (A.A) - 2. Akdeniz Ülkeleri Oryantiring Şampiyonası ve Antalya Oryantiring Günleri, Manavgatta başladı.
     Türkiye Oryantiring Federasyonu (TOF) Antrenör Kurulu Başkanı ve Organizasyon Sorumlusu Kenan Aksım, gazetecilere yaptığı açıklamada, 4 gün sürecek şampiyonaya 30 ülkeden 600ü yabancı olmak üzere yaklaşık bin 600 sporcunun katıldığını söyledi.
     Bugün sadece Antalya Oryantiring Günleri etkinliğinin yapıldığını kaydeden Aksım Diğer günler ise iki yarışma birden yapılacak. Cumartesi günü tarihi Selge, pazar günü tarihi Seleukeia bölgesinde yapılacak yarışmalar çok güzel bir ortamda gerçekleşecek. Tarihle doğanın iç içe olmasından dolayı sporcular bu tür ortamları çok beğeniyor dedi
     Dünya sıralamasına puan vermesinden dolayı sporcuların şampiyonaya önem verdiklerini vurgulayan Aksım, sporcuların gelecek yıl yine Manavgatta yapılacak Oryantring Dünya Şampiyonası öncesinde bölgeyi ve araziyi tanıdıklarını belirtti.
     Avrupa ve dünyanın değişik ülkelerinden yarışlara katılan sporcuların Manavgat bölgesini çok önemli bir alan olarak kabul ettiklerini dile getiren Aksım, Özellikle Sorgun Çamlığı ve yarışların yapılacağı diğer alanlarda birbirine benzeyen çok sayıda tepecik olduğu için sporcular, harita üzerinde zorlanıyor. Bu tür alanlar yurt içi ve dışından gelen sporcular için çok önemli diye konuştu.
     Şampiyona, 24 Şubat Pazar günü yapılacak ödül töreni ile sona erecek.
    
     Muhabir: Mustafa Taş
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER