OSBde iş yerine denetimlerine başlandı

OSBde iş yerine denetimlerine başlandı


GAZİANTEP (A.A) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesinde (GOSB) denetimlere başladığı bildirildi.
     İş Teftiş Adana Grup Başkanı Mesut Demircioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Gaziantepte Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) verilerine göre yaklaşık 240 bin işçi bulunduğunu belirtti.
     Bu işçilerin yaklaşık 80 bin kadarının organize sanayi bünyesindeki 700e yakın tesiste çalıştığını ifade eden Demircioğlu, organize sanayi bölgesinde çalışanların Gaziantepte kayıtlı çalışanların 1/3ünü oluşturduğuna dikkati çekti. Demircioğu, şunları kaydetti:
     Bizlere organize sanayi bölgemizde kimi işletmelerimizde çalışmaların uzun süreli olduğu, 12şer saatlik iki vardiya uygulamasının bulunduğu yönünde ihbarlar ulaşıyor. Uzun sürelerde çalıştırılan işçilerde dikkat eksikliği, aşırı yorgunluk gibi riskler görülebilmektedir. Bu durum, işçilerin verimliliğini olumsuz etkilediği gibi uzuv kaybı veya ölümle sonuçlanan iş kazalarına ve iş gücü kayıplarına da sebep olabilmektedir. Ayrıca, işletmeler arasında haksız rekabete yol açtığı da bir gerçek.
     2013 yılı şubat ayından itibaren Gaziantep Organize Sanayi Bölgesindeki iş yerlerinde denetimlere başladıklarını aktaran Demircioğlu, şöyle devam etti:
     12 iş müfettişi denetimlerde görev alacak. Teftişlerimiz iki aşamalı olacak ve Ekim 2013 döneminde tamamlanacak. Müfettişlerimiz gittikleri iş yerlerinde denetimlerin yanı sıra işçi ve işverenlere yönelik bilgilendirmelerde de bulunacaklar. Ayrıca, 6 Mart Çarşamba günü OSB Müdürlüğü toplantı salonunda açılış toplantısı yapacağız. Toplantı alanında Çalışma ve İş Kurumu Gaziantep İl Müdürlüğü de stant açarak işçi taleplerini alacak. İşverenler, mali müşavirler ve tüm ilgilileri davet ediyoruz.
     Denetimlerin, iş müfettişleri aracılığıyla son birkaç yıldır programlı denetimler kapsamında, alan ve risk esaslı olarak gerçekleştirildiği bildirildi.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber OSBde iş yerine denetimlerine başlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER