Osman Gazi Semt Konağı yeni yılda

Osman Gazi Semt Konağı yeni yılda açılacak -Kepez Belediyesi tarafından yaptırılan Orhan ve Osman Gazi semt konaklarında bölge halkının eğitim, sosyal ve kültürel ihtiyaçları karşılanacak


ANTALYA (A.A) - Kepez Belediyesinin, Gazi Mahallesinde yapımını tamamladığı Osman Gazi Semt Konağının Ocak 2013ün ilk haftasında hizmete gireceği, Şafak Mahallesindeki Orhan Gazi Semt Konağının inşaatında ise sona gelindiği bildirildi.
     Kepez Belediyesinin, Gazi Mahallesi Sütçüler Caddesinde inşa ettiği Osman Gazi Semt Konağında, bölge halkı hem meslek, sanat eğitimi alabilecek hem de sosyal ve kültürel etkinliklerini gerçekleştirilebilecek.
     Metin Çiviler Lisesinin yanında yer alan tesiste, internet ve kütüphane hizmeti bulunacak. Antalyada bir ilk olan semt konağı, Ocak 2013ün ilk haftasında Kepez halkının hizmetinde olacak. Eski Türk konakları şeklinde mimari projesi çizilen tesiste, Antalya Kepez Meslek Eğitim Kursları da (AKMEK) açılacak.
     Öğrencilerin internetten yararlanıp ders çalışabilmeleri ve kitap okuyabilmeleri amacıyla başlattığı bilgi evi uygulaması, Osman Gazi Semt Konağında hayat bulacak. Öğrenciler, konaktaki kütüphane ve internet hizmetinden ücretsiz yararlanabilecek. Kadın Koordinasyon Merkezi de tesiste hizmete girecek. Bu merkez ile bölgedeki kadınların sosyal ihtiyaçları karşılanacak.
     Osman Gazi Semt Konağı, Gazi, Sütçüler, Habibler, Mehmet Akif Ersoy ve Hüsnü Karakaş mahallelerine hizmet verecek. Hazineden tahsis edilen 3 bin 129 metrekare alana inşa edilen ve 3 kattan oluşan tesiste, 150 kişilik çok amaçlı salon, mutfak, idari ofis, derslikler ve sohbet odası bulunuyor.
    
     -Orhan Gazi Semt Konağında sona gelindi-
    
     Batıdaki mahallelere hizmet verecek Orhan Gazi Semt Konağının yapımında ise sona gelindi. Şafak Mahallesi Cumhuriyet Caddesinde inşa edilen semt konağı, yeni yılın ilk çeyreğinde bölge halkının hizmetinde olacak. Şafak, Gülveren, Ünsal, Yeşilyurt, Ahatlı, Kültür ve Yeni Doğan mahallelerine hizmet verecek tesiste, AKMEK kursları açılacak, internet ve kütüphane hizmeti verilecek.
     941 metrekarelik alana inşa edilen Orhan Gazi Semt Konağında, 100 kişilik çok amaçlı salonla, mutfak, idari ofis, personel ofisi, derslikler ve bekleme odası bulunacak.
     Osman Gazi Semt Konağı 900 bin liraya, Orhan Gazi Semt Konağı ise 650 bin liraya mal oldu.
    
     Muhabir: Yunus İçen
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Osman Gazi Semt Konağı yeni yılda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER