Şeker ve yüksek tansiyonda ani işitme

Şeker ve yüksek tansiyonda ani işitme kaybına dikkat -FÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kaygusuz: -Özellikle şeker ve yüksek tansiyon hastalarında ani işitme kayıplarına kısa sürede müdahale edilmelidir. Aksi halde kalıcı işitme kaybı ort


ELAZIĞ (A.A) - Bestami Bodruk - Şeker ve yüksek tansiyon hastalarında ani işitme kaybının tedavi edilmediğinde kalıcı olma riski taşıdığı bildirildi.
     Fırat Üniversitesi (FÜ) Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz (KBB) ve Baş Boyun Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İrfan Kaygusuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, KBB hastalıkları içerisinde ani işitme kaybına sıklıkla rastlanıldığını söyledi.
     Ani işitme kaybının kişinin işitmesinde hiçbir problemi olmaksızın aniden bir veya iki kulağının hiç duymadığını fark etmesiyle ortaya çıktığını belirten Kaygusuz, Her 100 bin kişinin 20sinde ani işitme kaybı gelişmesini beklemekteyiz. ABDde de yılda 4 bin yeni vaka tespit edildiği bildirilmiştir. Ülkemizde de ani işitme kaybına sıklıkla rastlamaktayız diye konuştu.
     Kaygusuz, ani işitme kaybında erken teşhis ve tedavinin önemli olduğunu vurgulayarak, Ne kadar kısa sürede tedaviye başlarsak, tedaviye o kadar iyi cevap alırız. Bu nedenle hasta işitmediğini anladığında en yakın hastaneye müracaat etmeli ve en kısa süre içeresinde tedavisine başlanmalı dedi.
     Kliniklerine başvuran hastalarda yaptıkları gözlemlerde özellikle tedaviye erken başlanan hastaların iyileşme süreçlerinin daha hızlı olduğunu dile getiren Kaygusuz, erken müdahalenin önemine dikkati çekti.
    
     -Şeker ve tansiyon hastaları risk grubunda-
    
     Prof. Dr. Kaygusuz, özellikle şeker ve yüksek tansiyon hastalarında yaşanan ani işitme kaybının kalıcı olma oranının daha fazla olduğunu aktararak, şöyle devam etti:
     Özellikle şeker ve yüksek tansiyon hastalarında ani işitme kayıplarına kısa sürede müdahale edilmelidir. Aksi halde kalıcı işitme kaybı ortaya çıkabilir. Bu hastaların tedavileri, mutlaka hastanede yapılmalı. Çünkü ani işitme kayıpları için kullanılacak ilaç hastanın hem tansiyonunu hem de şeker oranını yükseltmekte bu da hastada diğer rahatsızlıkların ortaya çıkmasına sebep olmaktadır.
    
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Şeker ve yüksek tansiyonda ani işitme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER