Osmancık Belediye Başkanı Yazıcı:

Osmancık Belediye Başkanı Yazıcı: -Çorumda il merkezi ile birlikte nüfusu artan tek yerleşim yeri Osmancık


ÇORUM (A.A) - Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, Çorumda il merkezi ile birlikte nüfusu artan tek yerleşim yeri Osmancık dedi.
     Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre Çorumun ve ilçelerinin nüfus verilerinin açıklandığı anımsattı.
     Çorumun dışarıdan göç alan tek ilçesinin Osmancık olduğuna dikkati çeken Yazıcı, ilçe nüfusunun 518 kişi artarak 27 bin 355e yükseldiğini ifade etti.
     Osmancık ilçesinin 2010 yılında 26 bin 388 olan ilçe merkezi nüfusunun 2011 yılında 26 bin 837e yükseldiğini belirten Yazıcı, bu rakamın 2012 yılında da 27 bin 355e çıktığına dikkati çekti.
     Osmancık ilçesinin nüfusunun her yıl istikrarlı bir şekilde artış gösterdiğini belirten Yazıcı, şunları söyledi:
     Çorumda il merkezi ile birlikte nüfusu artan tek yerleşim yeri Osmancık. Köy nüfuslarında düşüş olması bizleri üzüyor. Ancak bu Türkiyenin genel durumunda olan bir olay. İlçe merkezindeki artışın istikrarlı bir şekilde devam etmesi ise bizi oldukça mutlu ediyor. Osmancıkın daha yaşanabilir ve cazip bir kent haline getirilmesi noktasında önemli çalışmalar yapıyoruz.
    
     Muhabir: Emrah Akıllı / Gazi Nogay
     Yayıncı: İsmail Çimen
<< Önceki Haber Osmancık Belediye Başkanı Yazıcı: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER