Osmaniyede Haydi Kızlar Spora projesi

Osmaniyede Haydi Kızlar Spora projesi


OSMANİYE (A.A) - Osmaniye Emniyet Müdürlüğü, daha önce sosyal ve sportif etkinliklere katılma şansı bulmayan kızlara yönelik Haydi Kızlar Spora projesini hayata geçirdi.
     İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, yaptığı yazılı açıklamada, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansının (DOĞAKA) Sosyal Destek Programı (SODES) tarafından desteklenen projede, özellikle göçle gelen nüfusun yoğun olduğu mahallelerden seçilen 15-18 yaş arası 20 kız çocuğuna futbol eğitimi verilerek toplumla kaynaşma fırsatı bulmalarını sağlamanın amaçlandığını belirtti.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Türkiye Futbol Federasyonu ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) eğitmenlerinden profesyonel yardım alınacağını ifade eden Ceren, şöyle devam etti:
     Gençlerimiz kendilerine fırsat verilip sahiplenildiği takdirde toplumla ve kendisi ile daha barışık bir kişiliğe kavuşarak var olan gizli yeteneklerini ortaya çıkaracak. Cumartesi ve pazar günleri OKÜnün projeyi desteklemek amacı ile tahsis etmiş olduğu kapalı ve açık spor tesislerinde verilecek spor eğitimi ile ekip çalışması ve paylaşma ruhunu verebilmenin yanı sıra yapacağımız gezi ve etkinliklerle de sosyalleşmelerine katkı sağlamış olacağız.
     Ceren, çocukların bu süreçte hem eğitim masraflarının karşılanması, hem de ailelerine ekonomik katkı sağlandığını kaydetti.
     Ceren, ayrıca haftada 2 gün eğitim alan öğrencilerin velilerinin uzmanlarca ziyaret edildiğini, çocuklara verilen eğitim ve gelişimleri ile ilgili rehberlik danışmanlık hizmetleri verildiğini belirtti.
    
     Muhabir: Tuğba Temir / Mutlu Bozdağ / Ali Güreli
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Osmaniyede Haydi Kızlar Spora projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER