Osmaniyede 8 projeye hibe desteği

Osmaniyede 8 projeye hibe desteği


OSMANİYE (A.A) - Osmaniyede 8 proje, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında hibe desteği almaya hak kazandı.
     Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, protokol imzalanması sırasında, Osmaniyeden 8 projenin, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programından 2 milyon 65 bin 370 lira hibe desteği almaya hak kazandığını söyledi.
     3 zeytinyağı, 2 salamura zeytin üretim tesisi, 1 un fabrikası, 1 soğuk hava deposu kurulumu ve bir de güneş enerjisinden elektrik üretimi projesinin gerçekleştirileceğini ifade eden Sağlam, 3 tesisin yeni kurulacağını, 5inin ise son teknoloji aletlerle donatılacağını belirtti.
     2013 yılı başvurularının nisan ayında başlayacağını bildiren Sağlam, Yeni yatırım tesisi, kapasite artırımı, yarım kalan yatırımların tamamlanması, alternatif enerji kaynakları kullanım seraları ve koyun, keçi, manda konularında sabit yatırım projeleri gibi projelerinde destek almak isteyenler il müdürlüğümüze gelsinler. İl müdürlüğümüzün Kırsal Kalkınma Biriminden bilgi almalarını tavsiye ediyorum dedi.
     Sağlam, yapılan projelerin yüzde 50sinin destek programı kapsamında karşılandığını, bireysel başvurularda hibe üst sınırının 75 bin lira, grup başvurularında ise 300 bin lira olduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Tuğba Temir / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Osmaniyede 8 projeye hibe desteği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER