Osmaniyede ders zili çaldı

Osmaniyede ders zili çaldı -Osmaniye Valisi Cerrah: Eğer terörist diye nitelendirdiğimiz dağdaki bu kişilere zamanında iyi eğitim verebilseydik ve bunlara okullarda eğer bayrak, millet, vatan ve en önemlisi de insan sevgis


OSMANİYE (A.A) - Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Eğer terörist diye nitelendirdiğimiz dağdaki bu kişilere zamanında iyi eğitim verebilseydik ve bunlara okullarda eğer bayrak, millet, vatan ve en önemlisi de insan sevgisini öğretebilseydik hiç birisi polisimize, askerimize zarar veremezdi dedi.
     Osmaniyede, 2012-2013 eğitim öğretim yılı, 3 aylık yaz tatilinin ardından 116 bin 144 milyon öğrenci ve 6 bin 422 bin öğretmen için ders zili bugün çaldı.
     Osmaniye Valisi Cerrah, yapımı tamamlanan ve açılışı yapılan Mahmut-Ali Kirmit Ortaokulundaki eğitim yılının açılış programında yaptığı konuşmada, yeni okullar yapılması için çalışmalarının hızla devam ettiğini söyledi.
     Osmaniyede 2009 yılından bu yana 801 derslik yapıldığına dikkati çeken Cerrah, 2009 yılından bu yana 100 milyon TL eğitim yatırımı yapıldı. Bunun 3te 1ini hayırsever iş adamlarımız karşıladı. Önümüzde ki ay 4 okulun temeli daha atılacak dedi.
     Cerrah, yaşanan terör olaylarının eğitimsizlik sonucu ortaya çıktığını dile getirerek, şunları kaydetti:
     Eğer terörist diye nitelendirdiğimiz dağdaki bu kişilere zamanında iyi eğitim verebilseydik ve bunlara okullarda eğer bayrak, millet, vatan ve en önemlisi de insan sevgisini öğretebilseydik hiç birisi polisimize, askerimize zarar veremezdi. Şu anda ne 8 polisimizi ne 4 askerimize ve daha önceden sivillere de zarar veremezlerdi. Onun için eğitim çok önemli. Eğitime de biz bunun için çok önem veriyoruz. Ayrıca suskun vaziyetteki Kürt vatandaşlarımızın artık teröre ses çıkartmaları lazım. Bu vatanı, bu bayrağı, bu devleti sevdiklerini söylemeleri lazım. Sessiz kalmamaları lazım. Terörü destekleyenler çok az bir azınlık. Ama bunun yanında diğer Kürt kökenli vatandaşlarımız lütfen artık Türkiyenin yanında olduklarını, Türkiyeyi sevdiklerini, Türk bayrağını sevdiklerini söylemeleri gerekir. Devletin yanında olduklarını da vurgulamaları lazım. Vurguladıkları andan itibaren de bu terörü bitirebiliriz.
     Cevdetiye Çadırkentinde Suriyeli çocukların eğitim görebileceği yerler yapıldığına da değinen Cerrah, Orada şu anda Kızılayın kurmuş olduğu çadırlarımız var. Ayrıca prefabrike yemekhane ve sosyal etkinliklerde kullanacağımız yerlerimiz var. Önümüzdeki günlerde orada da eğitim vereceğiz. Zaten oradakiler Türkmen Suriyeli vatandaşlar. Türkçe biliyorlar. Onlara eğitim konusunda yardımcı olacağız diye konuştu.
     İl Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç ise, 19 bin öğrencinin birinci sınıfa başladığını ve kentteki öğrenci sayısının toplam 116 bin 144 olduğunu belirtti.
     Vali Cerrah, daha sonra Mahmut-Ali Kirmit Ortaokulunu yaptıran hayırseverlere plaket verdi ve okulun açılışını yaptı.
    
     Muhabir: Tuğba Temir
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Osmaniyede ders zili çaldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER